Kongre'yi basan Trump destekçilerine uçuş yasağı getirilmesi çağrısı

Sendika, "Amerikalılar olarak sahiplendiğimiz demokrasimize, yönetimimize ve özgürlüğümüze kasteden bu kişiler davranışlarından ötürü uçuş hakkından men edilmeli" ifadesini kullandı

Kongre Binası baskınından sosyal medyaya yansıyan görüntüler (Associated Press, 2021, tüm hakları saklıdır)

Bir sendika, ABD Kongre Binası'na baskın düzenleyen Donald Trump destekçilerinin Washington'dan uçuşlarının yasaklanması gerektiğini bildirdi.

Reuters'ın aktardığı haberde, ABD'li iki havayolu şirketinden kaynaklara göre bu açıklamanın, söz konusu eyleme katılmak için yola çıkan bazı kişilerin geliş yönündeki uçuşlarda kural tanımaz davranışlar sergilemesinin ardından geldiği belirtildi.

ABD'li 17 havayolu şirketinden çalışanları temsil eden Uçuş Görevlileri Derneği (CWA), isyancıların evlerine ticari uçuşlarla dönmesine izin verilmemesi gerektiğini belirtti.

CWA Başkanı Sara Nelson şunları söyledi:

Çarşamba günü DC'ye yapılan bir dizi uçuşta görülen çete zihniyeti karakterli hal ve hareketler kabul edilemezdi ve uçuşlarda bulunan tüm yolcularının güvenliğini tehlikeye attı.

Amerikalılar olarak sahiplendiğimiz demokrasimize, yönetimimize ve özgürlüğümüze kasteden bu kişiler davranışlarından ötürü uçuş hakkından men edilmeli.

Seyahat sektörünün başka mensupları da isyancıları kınadı. ABD Seyahat Birliği Başkanı Roger Dow yaşananlarla ilgili şöyle konuştu:

Şahit olduğumuz davranışların hiçbir barışçıl demokraside yeri yok, hele de demokratik ilkelerin başat örneği olması gereken ülkede...

ABD Kongre Binası'na yönelik saldırıda biri polis memuru olmak üzere en az 5 kişi hayatını kaybetmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Silahlı Trump taraftarları binaya doğru yürümüş, içeriye girmek için polis barikatlarını yararak Kongre mensuplarını binayı boşaltmak zorunda bırakmıştı.

Britanyalı yolcular bu süreçte Birleşik Krallık'tan (BK) Washington'a veya ABD'deki herhangi bir yere uçamıyorlar. Başkan Trump, Mart 2020'de, iki hafta içerisinde "BK'de bulunmuş olan tüm yabancıların" ABD'ye girişlerini yasaklamıştı.

Washington DC Belediye Başkanı, Kongre Binası civarında yaşanan kargaşanın ardından 6 Ocak 18.00 ile 7 Ocak 06.00 arasında sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU