Erdoğan: Bu kişinin tek başarısı belediye veri tabanının kopyalanması teşebbüsüdür

Ankara'nın Enleri Ödül Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "31 Mart seçimleri, CHP yönetiminin sandıktaki son sabıkasıdır" dedi

Fotoğraf: AA

Sanayici ve iş insanlarıyla iftarda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Congresium'da Ankara'nın Enleri Ödül Töreni'nde iptal edilen İstanbul seçimlerine ilişkin konuştu. “Demokrasiye, hukuka inanan ve kendine güvenen herkesin YSK’nın İstanbul seçimlerinin iptali ve yenilenmesi kararına saygı göstermesi gerektiğini” söyleyen Cumhurbaşkanı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun YSK kararına ilişkin açıklamalarını hedef aldığı konuşmasında İmamoğlu'nu kast ederek "Bu kişinin tek icraatı, mahkeme kararıyla durdurulan ve nereye götürüleceği belli olmayan belediye veri tabanının kopyalanması teşebbüsüdür, tek başarısı odur" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM Grup Toplantısı'nda, YSK'da seçimin yenilenmesi yönünde oy kullanan üyelerin isimlerini okumasına ilişkin bunun açıkça bir hedef gösterme olduğunu ifade ederek “Böylesine aleni bir suçu pervasızca işleyen bir zihniyetin, seçimlerde ne yollara başvurduğunu kimsenin bilemez” dedi:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Hayatı yalan, iftira, tehdit ve hakaret üzerine kurulu bir siyasetçinin bizatihi kendisi, Türk demokrasisinin en büyük sorunu haline gelmiştir. Bir yandan 'hak hukuk, adalet' sloganı atarken diğer yandan milletin hakkını ve hukukunu korumak için alınan bir karara böylesine bayağı bir şekilde saldırmak, faşizmin en sefil halidir. CHP yönetimi, bu meseledeki tavrıyla bir kez daha tek parti döneminden kurtulamadığını göstermiştir. Bizim anayasayı değiştirebileceğimiz güce sahip olduğumuz zaman bu Halk Parti, partimizin kapatılması gündeme geldiğinde bunlar 'Ankara'da yargıçlar vardır' diye meydanlarda dolaşıyordu ama biz kalkıp da o zaman bunların şimdi söyledikleri gibi kimseye hakaret etmedik. Tam aksine 'Hak tecelli edecektir' dedik. O zaman da Anayasa Mahkemesi partimizle ilgili lehte sayılabilecek bir karar verdi, iş bitti."


"CHP'nin tarihi sandık yolsuzluğu ve hırsızlığıyla dolu"

CHP'nin tarihi, sandık yolsuzluğu ve hırsızlığıyla dolu diyen Erdoğan “CHP'nin 1946 seçimlerinde uyguladığı ‘açık oy, gizli tasnif seçimi' demokrasi tarihimizin yüz karasıdır" ifadelerini kullandı:

 

"CHP'li darbeciler tarafından 1961'deki Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesi silahla tehdit edilerek adaylıktan çekilmek zorunda bırakılan Ali Fuat Başgil olayını da hatırlıyoruz. Yine 1963 İstanbul Büyükşehir Başkanlığı seçimlerini kazanan Adalet Partisi adayının mazbatası, memuriyet görevinden zamanında istifa etmediği gerekçesiyle alınıp, seçimin yenilenmesine dahi gerek duymadan ikinci olan CHP adayına verilmiştir. Bunlar gibi daha çok örnek bulunuyor. 31 Mart seçimleri, CHP yönetiminin sandıktaki son sabıkasıdır."

Bazı belediyelerin tabelalarına "T.C." ifadesini eklenmesi

Demokrasilerde herkes gibi hakimlerin kararlarının eleştirilebileceğini ve eskiden kendilerinin de pek çok yargı kararını tenkit ettiklerini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 

"Yıllardır CHP tarafından yönetilen hiçbir belediyenin tabelasının başına 'T.C.' ifadesi eklenmezken, İstanbul'da ve diğer birtakım şehirlerde bu yönde adımlar atılmasını da riyakarlık olarak gördüğümü belirtmek isterim. Yüksek Seçim Kurulu kararının ardından İstanbul'da yıllar sonra yeniden duyduğumuz tencere, tava sesleri de bize, vesayet dönemlerindeki toplum ve siyaset mühendisliği oyunlarını hatırlatmıştır. Tencere, tava hep aynı hava. Bunlar buna devam ediyor. Ayrıca iki siyasi ittifakın yarıştığı bir seçimin yenilenmesi kararını adeta medya şovuna çevirenleri de unutmadık. Lafa geldiğinde demokratlığı kimseye bırakmayanların, milli iradenin sağlıklı bir şekilde tezahürü için atılan adıma tahammülsüzlükleri gerçek yüzlerinin ifadesidir.”

 

Independent Türkçe, Ajanslar

 

DAHA FAZLA HABER OKU