National Geographic'in ünlü fotoğrafçısı, Etiyopya'da maske takmamasını böyle savundu: "Onların bağışıklık sistemi güçlü"

George Steinmetz birçok tepki çekti

Etiyopya'nın nüfusunun yaklaşık 110 milyon olduğu tahmin ediliyor (Reuters)

National Geographic'in ünlü fotoğrafçısı ABD'li George Steinmetz, ziyaret ettiği Etiyopya'dan bir gönderi paylaştı. Sosyal medya platformu Instagram'dan yayımladığı ve etrafında birçok kişinin bulunduğu fotoğrafın açıklama kısmına yazdıkları yüzünden eleştiri yağmuruna tutuldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Altmış üç yaşındaki Steinmetz, fotoğrafı drone'la çekerken bu cihazın ülkede kalabalığı her zaman topladığını belirtti. Bazı yorumlarda bölgede zaman zaman şiddetin arttığını ve bu yüzden bölge halkının drone'dan korktuğunu da söylerken bir kullanıcı, Steinmetz'in empati yoksunu olduğunu söyleyip ona tepki gösterdi.

Steinmetz'in açıklamasının devamında şu sözler yer aldı:

Kırsal kesimdeki Etiyopyalıların sanayileşmiş dünyadaki insanlardan çok daha güçlü bağışıklık sistemlerine sahip olduğu anlaşılınca, nihayet maskelerden ve sosyal mesafeden vazgeçtim. Ya da belki de bu sadece kadım topraklarda bulunan bol miktardaki temiz hava ve tropikal güneş ışığı…

Fstoppers'ın haberine göre, ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri, geçen ağustosta Etiyopya'yı seyahat tavsiyesi listesinde 4. seviyeye almıştı. Bu, bir ülkede hayati tehlikenin bulunduğunu belirten ve ülkeye gitmemeyi tavsiye eden en yüksek seviye. Chirag Wakaskar adlı bir fotoğrafçı da Twitter'da bu duruma dikkat çekip National Geographic'in hesabını etiketleyerek sağlık ve güvenlik protokollerinin fotoğrafçılar için geçerli olup olmadığını sordu. 

Wakaskar, pandemiye karşı savunmasız bölge halkını fotoğraf için riske atmayı ve onların bağışıklığının güçlü olduğunu söylemeyi "insanlık dışı" diye niteledi.

 

george-steinmetz-ethiopia-no-mask-national-geographic.jpg
(Instagram / @​​​​​​​geosteinmetz / Kolaj: Fstoppers)

 

Steinmetz, Instagram'da da tepki çekerken yaptığı yorumlarda, ülkeye gitmeden önce ve vardığında test yaptırdığını belirtip "Benim tahminim, buradaki kırsal nüfusun nispeten bağışıklığı olduğu yönünde" dedi.

Eleştiriler devam edince Steinmetz fotoğrafı sildi. Wakaskar'ın tweet'ineyse bir süre düşündükten sonra duyarsız ve uygunsuz olduğunu fark ettiğini söyledi.

 

Independent Türkçe, Fstoppers

DAHA FAZLA HABER OKU