Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Bulu: Hard rock dinliyorum, kapıyı tutturmak için kelepçe takmışlar

Bulu, 9 adayın içinden rektörlüğe seçildiğini söyledi. Polisin öğrencilere müdahalesi hakkında da konuşan Bulu, polisin olaylara müdahalesinin doğru olduğunu söyledi

Fotoğraf: Habertürk

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu, "Ben hard rock, Metallica dinleyen bir rektörüm. Bu kültürle ilgili en ufak bir şey düşünmüyorum. Ama hocalarımızla mutlaka güncellemeleri yapacağız” dedi.

Bulu üniversitenin kapısına kelepçe takılmasıyla ilgili olarak, “Orada çok pratik bir şey var. Çünkü kapı kırıkmış. Çok fazla şey olduğu için, kapıyı tutturmak için kelepçe takmışlar” dedi.

Habertürk TV'de Veyis Ateş'in sorularını yanıtlayan Bulu, 9 adayın içinden rektörlüğe seçildiğini söyledi.

Rektörlüğe atanmasıyla ilgili konuşan Prof. Bulu, "Normalde bir rektör ataması için hiç kimse farkında değil ama, dünyadaki standartlara uygun bir rektör ataması var Türkiye'de. İlana çıkıyorsunuz. Daha sonra mülakata davet ediliyorsunuz. Bir mülakata alındık. Bir komisyon var. Size Boğaziçi Üniversitesi'nin özelliklerine uygun sorular soruluyor. Adaylar yeniden değerlendirilip Cumhurbaşkanlığına sunuluyor" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencilerin yaptığı eylem hakkında da görüşlerini açıklayan Bulu, "Ben bu tepkilere alışığım. Hoca olunca daha az seviyede geliyordu, rektör olunca daha üst seviyede geldi. Boğaziçi Üniversitesi'nden 2 kişi var. 17'den iki kişi. Bunlara nasıl izin verildi bilmiyoruz. Üniversiteli olmayanlar arasında, alakasız insanlar. Anladığım kadarıyla bazı örgütlerin mensubu. Burada provokatif bir olay var. Anladığım kadarıyla Boğaziçili kullanıldı. Boğaziçili üniversiteli her türlü protestoyu yapabilir ama olmayanlar kampüse alınmamalı" ifadelerini kullandı.

Bulu, polisin olaylara müdahalesinin doğru olduğunu söyledi.

“Siyasete CHP’de başladım”

“Aslında şimdi söyleyeceklerim birçok insanı şaşırtacak, ben siyasete ODTÜ'de okurken CHP'de başladım” ifadelerini kullanan Bulu, “Bunlar da biliniyor ama görünmüyor. Beni hep AK Partili olarak yansıtıyorlar. O zaman öğrenciydim SHP idi o zaman. Belediye başkanı bizim ODTÜ mezunuydu. Yardımcı istemişti, öyle başladım. O zaman o milletvekiliydi ben ona araştırma yapıyordum. Fiili olarak Meclis'e gidip geliyordum. Daha sonra Liberal Demokrat Parti'den teklif geldi. Liberal Demokrat Parti'nin Gençlik Teşkilatı başkanıydım. Ama ben siyasete hep bir akademisyen gözlüğü ile bakan birisiyim. Benim merakım yönetim ve organizasyon” diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU