Obradovic: Beşinci kez Dörtlü Final'de yer almak çok güzel bir duygu

Fenerbahçe Beko Başantrenörü Zeljko Obradovic, THY Avrupa Ligi'nde üst üste beşinci kez Dörtlü Final'de yer almanın çok güzel bir duygu olduğunu dile getirdi

Zeljko Obradovic / Fotoğraf: İHA

İspanya'nın Vitoria-Gasteiz şehrinde 17-19 Mayıs'ta yapılacak Dörtlü Final için Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda medya günü düzenlendi. Medya gününde başantrenör Zeljko Obradovic, genel menajer Maurizio Gherardini ile takım kaptanları Melih Mahmutoğlu ve Kostas Sloukas hazır bulundu.

Fenerbahçe Beko Başantrenörü Obradovic, Datome ve Lauvergne'nin sakatlıkları nedeniyle Dörtlü Final'de yer almayacağını, Kalinic ve Vesely'in durumunun ise önümüzdeki günlerde belli olacağını bildirdi.

Obradovic, sezon başında THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'i hedeflerken kadroda değişikler yaptıklarını vurgulayarak şöyle konuştu: 

"Sezon başında sakatlık problemleri yaşadık. Biz yine de iyi basketbol oynamanın yolunu bulduk. Oyuncularım çok iyi çalışıyor. Ne kadar problem olsa da bir şekilde yolunu buluyorlar. Mükemmel bir sezon için onları tebrik ediyorum. Beşinci kez Dörtlü Final'de olmak çok güzel bir duygu. Şu an buraya geldik. Çok iyi durumdayız. Sakatlık problemlerimiz var. Bunu en çok antrenmanda yaşıyoruz. Bunun için  genç oyunculara teşekkür etmek istiyorum. Bize çok yardımcı oldular. Taraftarımıza teşekkür ediyorum. Oyuncularımız bu desteği hak ediyor."

Fenerbahçe Beko'da görev aldığı için mutlu olduğunu dile getiren Sırp antrenör, "Burası benim evim olacak ve takımın başarısı için her şeyi yapacağıma söz vermiştim. Şimdilik işler yolunda gidiyor. Çok büyük desteğimiz var. Başkanımızdan, yönetim kuruluna kadar. Herkes bizim ve oyuncuların iyi olması için çalışıyor. Bu ekip olmadan çok zor. Hepsi çok tecrübeliler. Nerede ne yapmasını biliyor. Hepsi yüzde yüzünden daha fazlasını vereceklerdir" değerlendirmesinde bulundu.

"Birbirimizi çok iyi tanıyan iki takımız"

Dörtlü Final'de Anadolu Efes'le karşılaşacaklarını aktaran Obradovic, şunları söyledi:

"Birbirimizi çok iyi tanıyan iki takımız. Bu sezon bir çok kez karşı karşıya geldik. İki takımda çok kaliteli. Herkes olmayacak ama bu demek değil ki baştan sona savaşmayacağız. Bizim takımın karakteri bu. Taktikler olacak onları şaşırtmak istiyoruz. Oyuncularıma her zaman 'Sizin bir takım karakteriniz var ve böyle oynamaya devam etmelisiniz.' diyorum. Her zaman zor oluyor. Bu sefer farklı sorunlarımız da var. THY Avrupa Ligi'ni kazanmak için en önemli şey, istek, motivasyon ve konsantrasyon." 

Ergin Ataman'ın, "Anadolu Efes kazanamazsa Fenerbahçe Beko'nun şampiyon olmasını istiyorum" sözlerinin hatırlatılması üzerine Sırp Antrenör, "İki takımın Dörtlü Final'de yer alması Türk basketbolu adına çok önemli. Anadolu Efes'i tebrik ediyorum. Orada olmayı hak ettiler. Ergin Ataman'a da aynı dilekleri diliyorum" dedi.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU