Sherlock mu, Moriarty mi: Hangisi daha zeki?

Zekice planlar yapan Moriarty ve bu planları çözmeye çalışan Sherlock'tan hangisi daha zeki?

Netflix kısa süre önce yeni bir Sherlock Holmes dizisinin hazırlığını yaptığını açıklamıştı (BBC)

BBC'de yayımlanan Sherlock dizisi zekice ve ölümcül planlar kuran Moriarty karakteriyle bu planları çözmeye ve engel olmaya çalışan Sherlock'u sık sık karşı karşıya getirmişti. 

Dizinin ilk sezonunda hayranların karşısına çıkan Moriarty Molly'nin yeni erkek arkadaşı gibi davranmış ancak bölümün sonunda gerçek kimliği ve planı ortaya çıkmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

O andan sonra Moriarty dizinin en önemli unsurlarından biri haline gelmiş ve Sherlock'u alt etmek konusunda saplantılı bir tavır geliştirmişti. Karakter, Sherlock'un ününü tamamen zedelemek ve onu intihara sürüklemek için detaylı bir plan geliştirmişti. 

Screen Rant'in haberine göre dizinin her iki karakteri de farklı biçimlerde karşı karşıya getirmesi hangisinin daha zeki olduğu sorusunu da beraberinde getirmiş ve Sherlock'un kötü niyetli muadili olarak tasvir edilen Moriarty ve Sherlock zeka yönünden eş görünmüştü. 

Her ne kadar Arthur Conan Doyle'un eserlerinde Moriarty ve Sherlock zeka açısından birbirleriyle eşit gösterilse de dizide bu izleyicinin bakış açısına göre değişebilir. 

Bazıları Sherlock'un Moriarty'nin planlarını boşa düşürmesi nedeniyle onun daha zeki olduğunu düşünse de Moriarty'nin tarafında olanlar Sherlock'un kardeşi Mycroft'tan önemli düzeyde yardım aldığı için bunu başarabildiğini öne sürüyor. 

Bu tartışma yeni Sherlock yapımlarıyla muhtemelen devam edecek ancak kesin olan bir şey var ki o da Sherlock ve Moriarty arasındaki çekişmenin hangi koşulda olursa olsun izleyicilerde ciddi merak uyandırması. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU