Boğaziçi’nde Melih Bulu protestosuna polis müdahale etti

AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına tepki gösteren Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, rektörlük binasının kapısını mühürledi. Güney kampüse girmek isteyen öğrencilere polis müdahale etti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti’den daha önce milletvekili adayı olam Prof. Dr Melih Bulu’yu Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atamasına yönelik tepkiler sürüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Melih Bulu'nun atanması kararı, bugün üniversite öğrencileri tarafından 'mühürleme' eylemiyle protesto edildi.

Öğrencilerin üniversitenin rektörlük binasına (Alexander Van Millingen Binası) astığı mühürde, “Bu Bina AKP’li Melih Bulu’nun Rektör Atanması Sebebiyle Boğaziçi Öğrencileri Tarafından Mühürlenmiştir!”  ifadesi yer aldı.

muhur.jpg
Atama kararını protesto eden öğrenciler rektörlük binasının kapısını mühürledi / Fotoğraf: Twitter

 

“Kayyum rektör istemiyoruz”

"İntihalci rektör istemiyoruz", "Üniversiteler bizimdir" , "Kayyum rektör istemiyoruz" sloganları atan öğrencilere, İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve ODTÜ öğrencileri de destek verdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da kararı protesto eden örencilere destek verdi.

Polis müdahale etti

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri adına okunan basın açıklamasında, bu atama kararını kabul etmedikleri vurgulandı.

Basın açıklaması ve ardından düzenlenen forumdan sonra yürüyüşe geçen öğrenciler, Güney Kampüsüne girmek istedi ancak polis tarafından üniversite önüne barikat kuruldu. Öğrenciler kampüse girmek isteyince polis ekipleri bber gazı ve copla müdahalede bulundu.

Müdahale sırasında gözaltına alınan öğrenciler oldu.

Gözaltına alınan öğrencilerin bir süre sonra serbest bırakıldıkları yönünde anons yapıldı.

Üniversitenin kapısına kelepçe

Üniversitelilerin eylemi devam ederken güvenlik görevlileri ve polislerin Boğaziçi Üniversitesi'nin kapısına kelepçe taktığı görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU