Oyuncular ve ekibe göre Game of Thrones nasıl sona erecek?

Yapımda yer alanların çoğu sözlerinde çok tedbirli olsa da finale ilişkin ipucu vermeyi ihmal etmedi

Game of Thrones 19 Mayıs'ta final yapacak / Fotoğraflar: HBO 

Christopher Hooton - The Indepedent

Game of Thrones 8. sezon finalinin televizyon tarihinin en iyi anlarına sahne olacağına dair güçlü bir inanış var. Final bölümü yayımlandığında günün en büyük konuşma konusu olacağı kesin, hatta Donald Trump o gün ne yaparsa yapsın onu bile gölgede bırakacak olması muhtemel.

Dizinin 8. ve son sezonunun yapım sürecinin Ocak’ta sona ermesinden bu yana finale ilişkin dedikodular da yavaş yavaş yayıldı.

The Independent, oyuncuların dizinin finaliyle ilgili şimdiye kadar yaptığı tüm açıklamaları bir araya getirdi.  

 

Emilia Clarke (Daenerys Targaryen)

 

Vanity Fair’e Dany'in “ekrandaki son anlarını" anlatan Clarke, “Bunun Daenerys'in kim olduğuna dair insanların ağzında kalıcı bir tat bırakacağını bilmek beni mahvetti” dedi.

Bu, GoT oyuncularına göre alışılmadık şekilde samimi bir açıklamaydı ve Daenerys'in hikayesinin tam olarak kahramanca ve coşkulu bitmeyebileceği hissini verdi. Bir an eşitlikçiyken bir an despot olabilen Daenerys’in her zaman çok kusurlu olduğu göz önünde tutulursa böyle olması muhtemelen en iyisi.

Açıklamasına daha da merak uyandıracak şekilde devam eden Clarke, Dany'in 8. sezonda "bütün bu garip şeyleri yapacağını" belirterek, “İzlediğinizde ne demek istediğimi anlayacaksınız” diye ekledi.

Clarke, NewsCabal’a yaptığı açıklamadaysa son sahnesini çekerken gözyaşlarına boğulduğunu söyleyerek, “Son gün bir bebek gibi ağladım. Kendimi tamamen kaybolmuş hissettim” dedi.

 

Gwendoline Christie (Tarth’lı Brienne)

 

Christie, E! News’a yaptığı açıklamada heyecan uyandırarak “Terapiye ihtiyacınız olacak” dedi.

Muhabirin  “O zaman biri mi ölecek?” diye sorması üzerine Christie, “Bence dizinin sonu tüm dünyayı profesyonel yardım almaya itecek’’ diye konuştu. Christie sözlerini şöyle sürdürdü:

“Beni aşırı derecede duygusallaştıracağını düşünüyorum. Hepimiz dizi sona erdiği için ve hepimiz için inanılmaz derecede önemli bir şeyin sonu olduğu için duygusalız ve böyle bir şeyin parçası olmak gerçekten inanılmazdı.”

Öyleyse teyit edilmiş bir şey yok ama Game of Thrones’un finalinde birilerinin öleceğinden daha kesin bir şey olamaz.

 

Sophie Turner (Sansa Stark)

 

Digital Spy’a konuşan Turner, “The pack survives (Sürü hayatta kalır)” dövmesinin son sezona dair spoiler içerdiği yönündeki yorumları çürüterek, “Eğer dizinin sonunu son sezon yayımlanmadan hemen önce vücuduma dövme yaptırsaydım bu korkunç ve aptalca olurdu” dedi.

Turner sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnsanlar dizinin nasıl biteceği, kimin sonunun nerede olacağı, kimin sonunun kiminle olacağına dair pek çok teori geliştirdi. Dizinin nasıl biteceği gerçekten tahmin edilemez. Bu durumdan gayet memnunum ve bence dizinin hayranları da bundan memnun olacak. Yani öyle umuyoruz. Göreceğiz!”

Game of Thrones’un 7. sezonunun çok büyük bir kısmının doğru tahmin edilmesinde dizinin yaratıcılarının ya da George R. R. Martin'in çok suçu yok. Bu durum, hayranların diziyle ilgili sürekli teori geliştirmesi ve senaryonun her muhtemel rotasını ayrıntılarıyla açıklamasından kaynaklanıyor.

Eğer dizi gerçekten de “öngörülemeyen” bir sona imza atabilirse, bu büyük bir başarı ve sürpriz dizinin ayrılmaz bir parçası olduğundan memnuniyet verici bir durum olur. Hatta belki de dizinin birinci sezondaki kahramanı Ned Stark'ın öldürmesiyle elde ettikleri başarıyı pekiştirir.

Son sezonla ilgili Just Jared’e de açıklamada bulunan Turner, “Bu sezon her zamankinden daha kanlı. İhanet, savaş, tehlike dolu” dedi. Doğrusu artan bütçeler ve azalan bölüm sayıları göz önüne alındığında bu beklenen bir şey.

 

Joe Dempsie (Gendry Baratheon)

 

Joe Dempsie, Metro sitesine şunları söyledi:

“Eminim ki David (Benioff) ve Dan (Weiss), insanların teorilerine ve internette dolaşan spekülasyonlara çok fazla değer vermiyor. Fakat dizi çok popüler olmuş bir teorinin doğru çıkmasıyla sona ererse biraz hayal kırıklığı olabilir.”

Dempsie bu açıklamasıyla muhtemelen, her şey sona erdiğinde Daenerys ve Jon hükmetme şansını kaybederse (ya da hükmedebilecek kadar yaşayamazsa) taht üzerindeki güçlü iddiasından dolayı Gendry Baratheon’un Demir Taht’a çıkabileceğine dair ünlü teoriye atıfta bulunuyor.  

Dempsie sözlerini şöyle sürdürdü:

“Pek çok tuzak var ve sanırım gerçekten bunlardan kaçınmayı başardılar. Pek çok kişinin ummayacağı bir son olacak ve sanırım insanlar gerçekten çok beğenecek.”

 

Peter Dinklage (Tyrion Lannister)

 

Belfast Telegraph’a yaptığı açıklamada son sezonun, dizi tarihinin şimdiye kadar görülen en iyi sezonu olacağını söyleyen Dinklage, “Sizi asla tahmin edemeyeceğiniz bir sona götürecek. Benim de yaklaştığını fark etmediğim bir sona. Sadece hazır olun. Bu eğlenceli bir yolculuk” dedi.

Dinklage, Entertainment Tonight’a yaptığı açıklamadaysa, dizinin yaratıcıları Dan Weiss ve David Benioff’un “televizyonun en iyi senaristleri” olduğunu söyledi. Dinklage şöyle devam etti:

“Zekice bitiriyorlar. Hayal edebileceğimden daha iyi. Ve siz de payınıza düşeni alacaksınız. Karakterim için güzel bitiyor, trajik olsun ya da olmasın.”

Güzel mi? Anlaşılan Tyrion’dan Shakespearevari bir son bekleyebiliriz.

 

Iain Glen (Sör Jorah Mormont)

 

Glen, gösterinin sona ermesini sadece oyuncu olarak değil, aynı zamanda dizinin bir hayranı olarak da değerlendirdi.

The Express Tribune’a konuşan Glen, “Senaryoyu okuduğumda dahice olduğunu düşündüm. Ben de dizinin hayranıyım, bu yüzden beklenti ve umutlarımı tatmin edici oldu” dedi. Ancak bir uyarıda da bulunan oyuncu, “Game of Thrones gibi büyük bir şeyde herkesi memnun edemezsiniz” diye konuştu.

Glen, India Today’e yaptığı başka bir açıklamada ise şunları söyledi:

“Bu şimdiye kadarki en büyük TV dizisi ve final de bunu yansıtacaktır.”

 

Nikolaj Coster-Waldau (Sör Jaime Lannister)

 

Coster-Waldau dizinin en iyi oyuncularından ve Jaime dizinin en kadri bilinmemiş karakterlerinden biri. Son senaryoyu okurken "karışık duygular" içinde olduğunu belirten Coster-Waldau, "Hikayemizi daha iyi bir şekilde bitiremezlerdi” diye düşündüğünü söyledi. Variety’e konuşan Coster-Waldau şöyle devam etti:

“Her zamankinden daha sıkı çalıştık. Bu 6 bölümü çekerken, daha önceki 2 tam sezonda yaptığımız çekimlerden 2 kat fazla zaman harcadık. Hiçbir masraftan kaçınmadık. Her şeyi ortaya koyduk. İnsanların beğeneceğini umuyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yaptık.”

Coster-Waldau, dizi sona ererken izleyicilerin daha pek çok sevilen karakterin şok edici ölümüne şahit olacağına işaret etti.

Coster-Waldau, “Dizinin bu noktasında tüm bu karakterlere harcanan emeğin ödülünü alıyorsunuz” dedi.  

 

Kit Harington (Jon Snow)

 

Kuzeyin Kralı ise finalden bahsederken diğerlerinden daha ağzı sıkıydı. Ancak BBC Radyosu’na konuşan Harington, her şeyin nasıl sona ereceği konusundaki heyecanını şu sözlerle anlattı:

“İnsanların görmesi için sabırsızlanıyorum. Bence olağanüstü olacak. Umarım televizyon tarihini ilk seferinde yaptığı gibi yine değiştirir ve sınırları aşar. Bence olabilir.”

Harington, Kiss FM’e yaptığı açıklamadaysa şunları söyledi:

“Mutlu olup olmadığımı gerçekten bilemiyorum. Bence bu mutlu ya da mutsuz olmakla ilgili değil. Yaptıklarından memnunum ama görene kadar gerçekten tatmin olup olmayacağımı bilmiyorum. Ben biliyorum ve başka kimse bilmiyor. Nasıl sona ereceğini biliyorum. Bence çığır açıcı olacak.”

 

Liam Cunningham (Sör Davos Seaworth)

 

Liam Cunningham mutlu son bekleyen hayranları uyardı. The Late Late Show’a konuk olan oyuncu, “Hepimiz öleceğiz.  Dizinin mottolarından biri olan ‘Valar Morghulis’ (Bütün insanlar ölmeli) sözünü unutmayın” dedi.

 

Isaac Hempstead Wright (Bran Stark)

 

Holywood Reporter’a konuşan Hempstead Wright, hikayenin bazı kişilerin istediği gibi gitmeyeceğini belirterek, “Birileri için çok mutlu, birileri için çok üzgün olacak. Bu, finalin doğasında var. Bir sezonun ortalarında, hikayenin her zaman devam edeceği ve her şeyi telafi edebileceğimiz bir nokta olacağı inancı vardır. Ama sonuçta bu bir final. Devamı olmayacak ve bittiği gerçeği kesinlikle insanları rahatsız edecek” dedi.

 

 

David Benioff (Dizinin yaratıcılarından)

Benioff hikayenin kitaplardan nasıl bağımsızlaştığını Time’a anlattı:

“Kitaptaki hikayeden ilerdeyiz ve bu George'un her zaman endişelendiği bir şeydi. Ancak bu noktada birbirimizden ayrılmamızın iyi tarafı, George’un kitaplarının diziyi izleyen okuyucular için hala bir sürpriz olacağı. Santa Fe'deki toplantıda George’dan öğrendiğimiz bazı şeyler dizide gerçekleşecek ancak bazı şeyler olmayacak. George'un da ne olacağını bilmediği belli konular var. Biz de milyonlarca okuyucuyla birlikte kitapları okuduğumuzda ilk kez öğreneceğiz.”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Francesca Orsi (HBO Dizilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı)

HBO yöneticisi Orsi, oyuncu kadrosu ve ana ekibin 8. sezonun senaryosunu okumak için bir araya geldiği anda yaşananları The Holywood Reporter’a anlattı. Orsi, “Final senaryosundaki son birkaç cümle bittiğinde gözyaşları akmaya başladı. Sonra 15 dakika süren bir alkış oldu” dedi.

Bu mübalağa olabilir ama iyiye işaret olmalı.

8. ve son sezonuyla ekranlarda olan Game of Thrones’da finale yalnızca 2 bölüm kaldı.

Dizinin 5. bölümü 12 Mayıs’ta, final bölümüyse 19 Mayıs’ta yayımlanacak.   

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/game-of-thrones

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU