Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden yeni rektör atamasına karşı "online dersleri boykot" kararı

Öğrenciler, Prof. Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına tepki göstererek, online dersleri boykot edeceklerini açıkladı

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, 2016 yılında da aday olmadığı halde Prof. Dr. Mehmed Özkan'ın rektör atanmasını "Kayyum Rektör İstemiyoruz" pankartı ile protesto etmişlerdi / Fotoğraf: Twitter

AK Parti'de birçok görev üstlenen ve son olarak İstanbul’da milletvekili aday adayı olan Melih Bulu, açıklanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Boğaziçi Üniveristesi'ne rektör olarak atandı.

Prof. Melih Bulu'nun okula rektör atanmasına tepki gösteren Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, online derslerin boykot edileceğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Boğaziçi Dayanışması grubu, pazartesi günü Güney Kampüs kapısı önünde saat 14.00'te basın açıklaması yapılacağını da duyurdu.

Boğaziçi Dayanışma'nın açıklamasında şunlar kaydedildi:

Boğaziçi Üniversitesi'nin yeni kayyumu atandı, sermayedar ve AKP milletvekili aday adayı Melih Bulu. Hiç uzatmadan söyleyelim, Melih Bulu rektörümüz değildir, kayyum rektör istemiyoruz.

Bütün Boğaziçi öğrencilerine ve emekçilerine, üniversite dayanışmalarına ve demokratik toplum örgütlerine çağırımızdır. Pazartesi günü saat 14.00'te Boğaziçi Güney Kampüs kapı önünde BASIN AÇIKLAMASI gerçekleştireceğiz, hepiniz davetlisiniz.

Ayrıca Boğaziçi öğrencileri olarak pazartesi günü online dersleri BOYKOT edeceğiz, bütün Boğaziçi öğrencilerini bu atamaya karşı boykota çağırıyoruz.

AKP hükümetinin üniversitelerin özerk yapısına saldırılarına karşı bizim yanımızda olun. Atanan kayyumlara karşı hep birlikte mücadele edelim.

Bütün üniversite öğrencilerini ve bize destek olmak isteyen herkesi Pazartesi saat 14.00'te Boğaziçi Güney Kampüs kapı önüne bekliyoruz!

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU