New York sakinleri agresif sincapların kanlı saldırılarından şikayetçi

Görgü tanıklarından Anika Singh Sood, "Evden çıktığımızda yanımıza ev yapımı biber gazı alıyoruz” diyor

ABD’nin New York şehrindeki Queens’te yaşayanlar, Kasım ayından beri agresif sincapların saldırılarına maruz kalıyor.

Yaklaşık bir ayda 5 ciddi saldırı kayda geçerken, Queens sakinlerinden bir kadın, sincabın eline saldırmasının ardından hastanelik oldu. Diğer sakinlerse saldırılar yüzünden sokakta yürümekten korktuklarını ifade ediyor.

Kanlı saldırılardan birine 21 Aralık’ta maruz kalan Micheline Frederick, o anları ABC7 televizyonuna şöyle anlattı:

Bacaklarımı çalıştırmak için egzersiz yapıyordum. ‘Hey sincap n’apıyorsun?’ dedim. Üzerime atlayıp boynumu ısırdı ve tırmaladı. Sonra yere düşmüş olmalıyım. Bildiğim tek şey, bu bir kafes maçıydı ve kaybediyordum.

Frederick ellerinin kan ve morluklarla kaplandığını ve kuduz aşısı olduğunu ifade etti. Frederick ayrıca, komşusu Licia Wang'ı da uyardığını söyledi.

Ancak Wang da benzer bir saldırıya uğradı:

Onu itmeye çalıştım ama yapamadım. Sincapların pençeleri var. Ceketinize geçiriveriyorlar. Onu savurup atmanızın imkanı yok.

İlçe sakinlerinden az üç kişi daha benzer şekilde, ya tek bir sincabın ya da bir grubun saldırısına uğradıklarını aktarıyor.

Yardım için kent yönetimine başvurduklarını ama sonuç alamadıklarını söyleyen yurttaşlara göre, yetkililer yalnızca telkinde bulunuyor ve ruhsatlı bir avcı tutmalarını söylüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Frederick, “Çocuklar için endişeleniyorum, çoğu insan çocuklar için korkuyor” diyor.

Bazı uzmanlara göre sincapların insanlara yaklaşmasının neden, insanların onları beslemesi.

Ancak haber kanalına konuşan sakinler, bu hayvanları beslemediklerini veya yakalamaya çalışmadıklarını, yani kendi hallerine bıraktıklarını belirtiyor.

Görgü tanıklarından Anika Singh Sood, "Evden çıktığımızda yanımıza ev yapımı biber gazı alıyoruz. Yaklaşırsa püskürtmek için...” diyor.

New York Sağlık Departmanı ise konuyla ilgili şunları söylüyor:

Rego Park'tan saldırgan bir sincapla ilgili bir şikayet aldık ve mülk sahibine New York Eyaleti’nden ruhsatlı bir avcı tutmasını tavsiye ettik. Sincaplar ve diğer birçok küçük kemirgen, nadiren kuduz taşır. New Yorklular kuduz bir hayvan gördüklerini düşünürse 311'e bildirmeli.

 

Independent Türkçe, ABC7

DAHA FAZLA HABER OKU