Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükümeti istifa etti

KKTC Başbakanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, hükümetin istifasını bugün Cumhurbaşkanı'na sunacağını duyurdu

KKTC'de koalisyon ortağı Halkın Partisi’nin hükümetten çekilme kararı almasının ardından Başbakanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman hükümetin istifasını bugün Cumhurbaşkanı'na sunacağını duyurdu.

Erhürman, Halkın Partisi'nin hükümetten çekilme kararının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yeni hükümetin kurulmasına ilişkin çalışmaların gecikmeden başlaması amacıyla istifanın Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya sabah 10’da sunulacağını söyledi.

Görev süresinde birlikte çalıştığı herkese teşekkür eden Başbakan Erhürman, şu ifadeleri kullandı:

 

"Az önce yapılan açıklamaların hemen ardından Sayın Cumhurbaşkanı ile görüştüm. Ülkemizin bir an önce yönetsel istikrara kavuşmaya ihtiyaç duyduğu bu dönemde yeni hükümetin kurulmasına ilişkin çalışmaların gecikmeden başlamasının sağlanması amacıyla yarın sabah saat 10.00'da istifamı sayın Cumhurbaşkanı'na sunacağım. Görev süremiz içerisinde birlikte çalıştığım bakan arkadaşlarıma, kıymetli bürokratlarımıza, milletvekillerimize, destek veren, katkı koyan, eleştiri yapan herkese teşekkür ederim. Halkımıza sevgi ve saygılarımı sunar, yeni dönemin ülkemiz için hayırlı olmasını dilerim."

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hükümet ortağı HP’nin çekilme kararı

Halkın Partisi(HP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, HP’nin hükümetten çekilme kararını 3,5 saat süren Parti Meclisi toplantısının ardından açıkladı.

Parti meclis üyeleriyle birlikte açıklama yapan Özersay “Yapılan oylamada 4 hayır oyuna karşı, 55 evet oyu ile hükümetten çekilme kararı aldık” dedi.

Özersay, muhalefette mi kalacaksınız, hükümet görüşmelerine katılacak mısınız yönündeki soruya “Buna parti meclisi karar verecek" yanıtını verdi.

Basın toplantısında 15 aylık hükümetle ilgili değerlendirme yapan Özersay, hükümetten çekilme sebepleri arasında Maliye Bakanlığı'nın arazi kiralamalarını ve "güven bunalımını" gösterdi.

Özersay, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın istifası konusunda ise Denktaş’ın sıradan bir bakan değil, dörtlü koalisyon ortağı bir partinin başkanı olduğuna dikkati çekti.

7 Ocak 2018 erken genel seçiminin ardından Erhürman'ın Başbakanlığında 2 Şubat 2018'de kurulan CTP-HP-Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ve Demokrat Parti'den (DP) oluşan Koalisyon Hükümeti, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda 16 Şubat'ta oy çokluğuyla güvenoyu almıştı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU