Kılıçdaroğlu YSK’ya cevap verdi: Elbette karşılarında duracağız, susmayacağız

Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim iptalinin ardından gelen eleştirilere verdiği yanıt CHP Genel Başkanı’nın tepkisini çekti

Kişisel sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, "Hakim sıfatlarının arkasına saklanarak demokrasiyi, adaleti, hakkı gasp edemezler" dedi.

 

YSK’nın yedi üyesi hakim sıfatları dururken demokrasiyi katletmeye kalkıştılar. Elbette karşılarında duracağız, susmayacağız. Hakkı, hukuku, adaleti ve vicdanı savunacağız. Onlardan korkmayacağız, yılmayacağız!

Hakkı, hukuku ve adaleti korumakla görevli olan YSK; haksızlığın, hukuksuzluğun, adaletsizliğin, vicdansızlığın adresi oldu. Onlar hakim sıfatlarının arkasına saklanarak demokrasiyi, adaleti, hakkı gasp edemezler.

 

 

Yüksek Seçim Kurulu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi ile ilgili verdiği karar sonrası, kurula yöneltilen eleştirilere yanıt verirken "Hakimlerin verdikleri kararlar nedeniyle kişisel olarak hedef gösterilmesi ve itibarsızlaştırılması kabul edilemez" demişti.

Açıklamanın devamında "Yüksek Seçim Kurulu, baskı, yıldırma, iftira, hakaret ve tehdit kampanyalarından etkilenmeksizin görevini yapmaya devam edecektir, Anayasa ve kanunlar, yasama organı üyesi olmanın sağladığı dokunulmazlığın hukuki korumasına sığınarak, bir kimseye suç işleme ve yargı organı mensuplarına hakaret etme serbestisi tanımaz" ifadeleri yer aldı.


 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU