İçişleri Bakanı Soylu: Hendek'teki cinayetin nedeni maktulün Kürt olması değil

Bakan Soylu Habertürk Yazarı Nagehan Alçı'yı aradı, cinayetle ilgili ayrıntıları aktardı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde 16 Aralık Pazar günü işlenen bir cinayet ırkçılık tartışması başlattı.

Kürt bir babanın hayatını kaybettiği, oğlunun ise hastanede yaşam mücadelesi verdiği olayı Habertürk yazarı Nagehan Alçı bugünkü yazısında ele aldı.

Alçı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisini aradığını ve cinayete ilişkin ayrıntıları aktardığını yazdı.

 

 

Soylu telefonda Nagehan Alçı'ya cinayetin tüm detaylarıyla aydınlatıldığını ve ırkçılıkla ilgisi olmadığını söylemiş.

"Bu menfur olayda o kişi alkollü, sabıkası da kabarık biriymiş. Silahını çekip ateş ediyor ama vurduklarını ne tanıyor ne biliyor. Irkçılık, ayrımcılık, bu nedenlerden kaynaklanan bir husumet söz konusu değil. Hepimiz eşit vatandaşız bu topraklarda. Suriyeli mülteciler de bizim kardeşlerimiz. Elbette göçmenler arasında suça bulaşanlar olursa gereken yapılıyor ama bir Suriyelinin işlediği suç yüzünden tüm Suriyeli mültecilere yönelik ırkçı ve ayrımcı bir yaklaşıma asla müsaade etmeyiz."

Nagehan Alçı, Hendek'teki kaynaklarından aldığı başka detayları da yazmış. Cinayetin faili olay yerine oğluyla birlikte gitmiş. Oğlu da bir kişiyi bıçaklama suçundan tutuklu olduğu cezaevinden birkaç günlüğüne çıkmış. Daha önce husumetli olduğu tekel bayii sahibini bıçaklamak isterken başkasını bıçaklamış. O gece de bu kez daha önce bıçaklamak istediği kişiye saldırmak istemişler. Tekel bayiinin yanındaki kahvede, cezaevinden çıkan oğul birileriyle tartışmaya başlıyor. Aynı zamanda kanser hastası olduğu söylenen baba yanındaki silahı çıkarıp ateş ediyor. Bunlar Alçı'nın kaynaklarından aktardığı bilgiler. 

Olay sosyal medyada ilk olarak geçen hafta gündeme geldi.

İddiaya göre katil zanlısı bir kahvede bir baba ve oğluna "Suriyeli misiniz, Kürt müsünüz?" diye sordu. "Kürdüz" yanıtını alınca da "Ben Kürtleri hiç sevmem" diyerek ateş açtı.

Kurşunların hedefi olan baba Kadir Sakçı hayatını kaybetti, oğlu Burhan Sakçı ise hastanede yaralı. 

Olayın üzerinden bir hafta geçtikten sonra cinayetin sosyal medyada gündeme gelmesi üzerine Sakarya Valiliği açıklama yaptı

Açıklamada sosyal medyada cinayet sebebinin çarpıtıldığı, etnik bir nedenle cinayet işlendiği iddiasının gerçekle ilgisi olmadığı ifade edildi. 

Sakarya Valiliği'nin açıklamasında şu ifadeler de yer aldı: 

"Olayda her iki tarafın da önceden birbirlerini kesinlikle tanımadıkları, alkollü olan ve pek çok suçtan sabıkası bulunan zanlının yüksek sesle ve küfürlü konuşması üzerine ikaz edildiği için çıkan tartışmaya bağlı olarak bu müessif hadisenin yaşandığı tanık beyanlarından açıkça anlaşılmıştır. Sosyal medyada yer aldığı şekilde tahkikatın hiçbir aşamasında belirtilen türden bir ifade mevcut değildir. Toplumu ayrıştırmaya ve kutuplaştırmaya yönelik bu tür maksatlı ve asılsız haber ve beyanlara itibar edilmemesini kamuoyuna saygıyla duyururuz."

 

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ise Sakarya Valiliği'nin açıklamasının yanlış olduğunu iddia etti. Gergerlioğlu sosyal medya hesabından cinayetin ırkçılık ve nefret saikiyle işlendiği iddiasında.

 

 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU