Game of Thrones’un yıldızı Emilia Clarke: Beyin ameliyatından sonra kendimle ilgili hislerim değişti

Oyuncu aynadaki görüntüsüne bakamadığı günler geçirdiğini söyledi

Emilia Clarke / Fotoğraf: The Independent

Dünyaca ünlü oyuncu Emilia Clarke, geçirdiği beyin ameliyatının ardından kendisini “çok çirkin” hissettiğini söyledi.

Game of Thrones’da Daenerys Targaryen karakterini canlandıran Clarke martta yaptığı açıklamada, 2011’de 2 defa beyin anevrizması geçirdiğini ve hayatta kalmak için beyin ameliyatı olduğunu söylemişti.

 

emilia-clarke-1.jpg
Fotoğraf: The Independent

 

The New Yorker dergisine yaşadıklarını anlatan bir yazı yazan 32 yaşındaki Clarke, Game of Thrones’un ilk sezon çekimlerinin ardından sağlık sorunlarının başladığını belirtmişti. Clarke’ın, beyin yüzeyindeki kanamanın neden olduğu nadir görülen bir felç türü olarak bilinen subaraknoid kanama yaşadığı ortaya çıkmış ve oyuncu 2 ameliyat geçirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Stylist dergisine konuşan Emilia Clarke, 2. ameliyatın ardından büyük sıkıntı yaşadığını ve aynadaki görüntüsüne bakmaya kendini ikna edemediği günler geçirdiğini söyledi.

Oyuncu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hastanede olduğum için aşırı ilaç tüketiyordum. Bu nedenle vücudum su toplamıştı ve yüzümün yarısı epey şişmişti. Kendimi çok çirkin hissediyordum. Şimdi bakınca gözlerimin ardındaki acıyı görebiliyorum. Bunu hiçbir şey gizleyemez.”

Clarke, bu tecrübenin “çok çok zor” olduğunu ve çoğu zaman aynaya bakmadan makyaj yaptığını ve bunun “çok daha kötü görünmesine” neden olduğunu belirtti.

Son yıllarda kırmızı halıda çok kez boy göstermesine ve Senden Önce Ben (Me Before You) ve Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi (Solo: A Star Wars Story) gibi filmlerde rol almasına rağmen oyuncu vücuduna tekrar güvenmesinin uzun zaman aldığını söyledi. Clarke, “Artık makyaj yaparken fark etmeden aşırıya kaçıyorum. Yüzüm değişmedi ama kendimle ilgili hislerim değişti” ifadelerini kullandı.

 

emilia-clarke-2.jpg
Fotoğraf: The Independent

 

Clarke’ın 2013’te yaptırdığı beyin taramasında 2. anevrizması büyüdüğünden yeni bir operasyon geçirmesi gerekmişti. Ancak ameliyat başarısız geçti ve Clarke “büyük bir kanama” geçirdi. Yeni bir ameliyat daha yapmak zorunda kalan doktorlar bu kez kafatasından beyne ulaştı.

İyileşme sürecinde anksiyete ve panik atak geçiren Clarke, hastanede çekilen fotoğraflarını geçen ay ilk kez paylaştı.

 

emilia-clarke.jpg
Fotoğraf: The Independent

 

Clarke martta, beyin hasarı yaşayan gençleri desteklemeyi amaçlayan SameYou isimli bir yardım derneği kurdu. Clarke, derneğin kuruluşunu Instagram’da paylaştığı bir videoyla açıkladı. “Görünmez hastalık” nedeniyle acı çekenlere destek vermek için sessizliğini bozmak istediğini söyleyen Clarke’ın videosunu 10,4 milyon kişi izledi.


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style/fashion

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Kırkpınar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU