O karşılaşmalar Liverpool’a umut oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Liverpool, ilk maçı 3-0 kaybettiği Barcelona karşısında 4-0 kazanarak tarihi bir geri dönüşe imza attı. Liverpool en son 2005'te Şampiyonlar Ligi finalinde Milan’a karşı 3-0 geriden gelerek kupaya uzanmıştı

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Barcelona'yı  eleyen Liverpool, turnuvanın finalisti oldu / Fotoğraf: AFP

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool finale yükseldi. Yarı ilk karşılaşmasında Barcelona’ya deplasmanda 3-0 mağlup olan Kırmızılar, Anfield Road’da oynanan rövanşı 4-0 kazanarak tarihi bir geri dönüşe imza attı.

Liverpool en son 2005 yılında İstanbul’da oynanan final karşılaşmasında 3-0 geriden gelerek kupaya uzanmıştı.

Şampiyonlar Ligi tarihinde yaşanan geri dönüşlerden bazıları şöyle:

 

1Juventus-Reuters.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Atletico Madrid-Juventus

2018-19 sezonu son 16 turu ilk karşılaşmasında Atletico Madrid’e konuk olan Cristiano Ronaldolu Juventus, mücadeleyi 2-0 kaybetti. İtalya’da oynanan rövanş maçını 3-0 kazanan siyah-beyazlılar adını çeyrek finale yazdırdı.

 

2Manchester United-Reuters.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Manchester United-Paris Saint-Germain

Bu sezon son 16 turunda karşı karşıya gelen iki ekip, ilk maçı Manchester United'ın sahası Old Trafford’da oynadı. Turun ilk karşılaşmasından Paris temsilcisi 2-0 galip ayrılarak büyük bir avantaj yakaladı.

Paris’te oynanan rövanş karşılaşmasını Manchester United 3-1 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı.

 

3Real Madrid-Reuters.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Wolfsburg-Real Madrid

2015-16 sezonu Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Alman temsilcisi Wolfsburg’a konuk olan Real Madrid, mücadeleden 2-0 mağlup ayrılarak tur şansını zora soktu.

Çeyrek finalin rövanşında Santiago Bernabeu Stadı’nda konuk ettiği Wolfsburg’u 3-0’la geçen Madrid temsilcisi adını yarı finale yazdırmayı başardı.

 

4Chelsea-Reuters.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Paris Saint-Germain-Chelsea

İngiltere temsilcisi Chelsea, 2013-14 sezonu Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Fransız PSG’ye konuk oldu.

Mücadeleden 3-1 mağlup olarak ayrılan Maviler, İngiltere’deki rövanşı 2-0 kazanarak turnuvada yarı finale yükselme başarısı gösterdi.

 

5Bayern Münih-Reuters.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Porto-Bayern Münih

Şampiyonlar Ligi tarihinin en gollü geri dönüşlerinden birine sahne olan 2014-15 çeyrek final eşleşmesinde toplam 11 gol atıldı.

İlk maçta deplasmanda konuk olduğu Porto’ya 3-1 mağlup olan Alman temsilcisi Bayern Münih, rövanşı 6-1 kazanarak yarı final yolunu tuttu.

 

6Machester United-oly-reuters.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Olympiakos-Manchester United

Avrupanın en büyük kulüplerinden Manchester United, 2013-14 sezonu Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Yunan temsilcisi Olympiakos’a konuk olmuş ve karşılaşmadan 2-0 mağlup ayrılmıştı.

Kırmızı Şeytanlar turun rövanşında Old Trafford’da ağırladığı rakibini 3-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

 

7Barcelona-Reuters.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Milan-Barcelona

2012-13 sezonu Şampiyonlar Ligi son 16 turunda karşı karşıya gelen Barcelona ve Milan’dan turu geçen taraf ilk maçı deplasmanda 2-0 kaybeden Barcelona oldu.

Nou Camp Stadı’nda oynanan rövanş mücadelesini bordo-mavililer 4-0 kazandı.

 

8Chelsea-Napoli-Reuters.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Napoli-Chelsea

İtalyan temsilcisi Napoli, 2011-12 sezonunda çeyrek finale çok yaklaştı. İtalya’nın Maviler’i, İngilizlerin Maviler’ini konuk ettiği ilk maçtan 3-1’lik skorla ayrılarak önemli bir avantaj sağlamıştı.

Rövanşta İngiltere’de Stamford Bridge Stadı’na çıkan Napoli karşılaşmadan 4-1 mağlubiyetle ayrılarak turnuvaya veda etti.

 

9Monaco-Reuters.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Real Madrid-Monaco

İspanya temsilcisi Real Madrid 2003-04 sezonu çeyrek final ilk maçında Monaco’yu konuk etti. Karşılaşmayı 4-2 kazanan eflatun-beyazlılar rövanş maçı öncesi büyük bir avantaj yakaladı.

Fransa’da oynanan rövanş karşılaşmasını 3-1 kazanan Monaco, turnuvanın favorilerinden Real Madrid’i tarihi bir geri dönüşle turnuvanın dışına itti.

 

10Barcelona-Chelsea-Reuters.JPG
Fotoğraf: Reuters

 

Chelsea-Barcelona

1999-2000 sezonu Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Chelsea ile eşleşen Barcelona tarihi bir geri dönüşe imza attı.

İngiltere’de oynanan ilk karşılaşmayı 3-1 kaybeden bordo-maviler, Nou Camp Stadı’nda oynanan rövanş karşılaşmasını 5-1 kazanarak turnuvada yarı finale yükseldi.

 

11Deportivo-AFP.jpg
Fotoğraf: AFP

 

Milan-Deportivo La Coruna

Deportivo La Coruna, tarihinin ilk Şampiyonlar Ligi yarı finalini Milan’ı eleyerek 2003-04 sezonunda yaşadı.

San Siro Stadı’nda oynanan ilk karşılaşmayı 4-1 gibi bir skorla kaybeden İspanya temsilcisi, rövanş maçını 4-0 kazanarak tarihi bir başarıya imza attı.

 

12Roma-Reuters.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Barcelona-Roma

2017-18 sezonu Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Barcelona ile eşleşen Roma, Nou Camp’ta oynanan ilk maçı  4-1 kaybeden Roma, Olimpiyat Stadı’nda oynanan rövanş karşılaşmasında rakibini 3-0 mağlup ederek turnuvada yarı finale yükseldi.

 

13Barcelona-Reuters.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Paris Saint-Germain-Barcelona

2016-17 sezonu Şampiyonlar Ligi son 16 turu en gollü geri dönüşlerden birine şahit oldu. PSG turun ilk maçında konuk ettiği Barcelona’yı 4-0 mağlup ederek büyük bir avantaj yakaladı.

Nou Camp Stadı’nda oynanan rövanş karşılaşmasını 6-1 kazanan Barcelona turu geçerek tarihi bir geri dönüşe imza attı.

 

14Liverpool-istanbul-Reuters.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Milan-Liverpool

2004-2005 sezonunda İstanbul’da oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde İngiltere temsilcisi Liverpool, İtalyan Milan ile karşı karşıya geldi.

Karşılaşmanın ilk yarısını 3-0 geride kapatan “Kırmızılar”, ikinci yarıda bulduğu 3 golle mücadeleyi uzatmalara götürmüş, uzatmaların ardından penaltı atışlarıyla kupanın sahibi olmuştu.

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU