Mustafa Cengiz: Galatasaray Spor Kulübü Başkanı tehdit edilemez

Geçtiğimiz ay yapılan Genel Kurul'da Faruk Süren'in kendisine, "Seçime git, seni ibra etsinler" şeklinde bir söylemi olduğunu dile getiren Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, "Galatasaray Başkanı tehdit edilemez ve makamı pazarlık konusu yapılamaz" dedi

Mustafa Cengiz / Fotoğraf: AA

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, medyada yer alan ve kulübün eski başkanlarından Faruk Süren ile arasında geçenlere ilişkin yapılan haberler hakkında açıklamalarda bulundu. 

Kulübün resmi sitesinden Mustafa Cengiz imzalı yapılan açıklamada, “1 Mayıs 2019 tarihinde Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde spor müdürleriyle yapılan yemekli sohbet toplantısında kullandığım bir kısım ifadelerin bazı medya organları tarafından yanlış değerlendirildiği görülmüştür” ifadelerine yer verildi.

Toplantının basın açıklamasından ziyade, sohbet ortamında gerçekleştiği belirtilen açıklamada ibrasızlık konusu gündeme gelmiş ve Cengiz’in o sırada kullandığı ifadelerin kamuoyunda yanlış bir algı oluşturduğu belirtildi.

Mustafa Cengiz'in Süren'le ilgili yaptığı açıklama şöyle:

"Eski Başkan Faruk Süren’in ’Seçime git, seni ibra etsinler’ şeklindeki tehdidi karşısında gösterdiğim tepkiyi anlatmaya yöneliktir. Kaldı ki; Genel Kurulu da küçük düşüren bu teklife, hiçbir Galatasaray Başkanı’nın olumlu yanıt vermesi düşünülemez.  Sohbet esnasında kullandığım ifadeler, Başkanlık makamına yapılan bu saygısızlığı anlatmaya yöneliktir. Galatasaray’da görev yapmış tüm Başkanlarımıza minnet borçluyuz ancak bilinmelidir ki; Galatasaray Spor Kulübü Başkanı tehdit edilemez ve makamı asla pazarlık konusu yapılamaz. 22. şampiyonluğa yürüdüğümüz bugünlerde gündemi bu tür konularla meşgul etmek yerine, tüm camiayı şampiyonluk yolunda birlik ve beraberliğe davet ediyorum."

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU