Halk TV'den “satış” iddiasına yalanlama: Hayal ürünü

Medyaradar'da yer alan habere Halk TV yalanlama açıklaması yaparken, söz konusu içeriğe tepki gösterildi

Görsel: Halk TV

Olay TV’nin finansmanını sağlayan iş insanı Hüseyin Köksal’ın Halk TV’yi satın aldığı yönündeki iddia yalanlandı.

Medyaradar’da yer alan habere tepki gösteren Halk TV’den  “Bir ‘medya’ sitesinde Olay TV’nin Halk TV’yi satın aldığı yönünde çıkan ‘haber’ külliyen yalandır. Yanlış demiyoruz, yalandır, hayal ürünüdür” açıklaması geldi.

Açıklamada ayrıca, “Bir ‘medya’ sitesinin, gazeteciliğin en temel kuralı olan kontrol mekanizmasını işletmeden haber yapabilmesi kendisi açısından en hafif tabirle hazindir” tepkisi gösterildi.

Medyaradar’da “Köksal ve medya ekibi rotayı Halk TV’ye çevirdi. Ve sıkı pazarlıkların ardından el sıkışıldı. Londra’da yaşayan işadamı Cafer Mahiroğlu’nun sahibi olduğu Halk TV’yi, Köksal tam 32 milyon liraya satın alıyor. Köksal kanalın piyasaya olan 12 milyon lira borcunu üstlenecek. 20 milyon lira da satın alma bedeli verecek” iddiaları yer aldı.

İddialar “Köksal ve ekibi Halk TV’nin lisansını kontrol etmiş ve bir sorun olmadığı kanaatine varmış” ifadeleriyle devam etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İş insanı Cavit Çağlar'ın sahibi olduğu Olay TV'nin kapatılacağı iddia edilmişti.

Kanalın 25 Aralık'ta yayınına son vereceği öne sürülürken, Cavit Çağlar'ın "Bu yayın politikası beni aştı, ismimi de frekansımı da çekiyorum" dediği ileri sürülmüştü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU