Turist sayısını aşırı bulan Hollanda ülkenin tanıtımını yapmayı bırakacak

Hollandalılar, Keukenholf lale bahçesi ve Kinderdijk yel değirmeni gibi yerleri yüksek sezon dönemlerinde ziyaret edememekten şikayetçi

Lale bahçeleri ve yel değirmenleri Hollanda'da turistlerin en çok rağbet ettiği yerler arasında / Fotoğraf: The Independent 

Şehirlerin ve turistik mekanların aşırı kalabalık hale geldiği endişesini taşıyan Hollanda Turizm Bakanlığı ülkenin aktif tanıtımını durduracak.

Ülkeyi ziyaret eden yıllık turist sayısının önümüzdeki 10 yıl içerisinde 19 milyondan 29 milyona yükseleceği düşünülüyor. Ancak Hollandalı yetkililer bunu çok olumlu bulmuyor.

Bakanlık, gelecek 10 yılın planlamasını yaptığı bir belgede, “Ziyaretçi akınını kontrol etmek ve turizmin kazandırdığı fırsatlardan nemalanmak adına şimdi harekete geçmeliyiz. Ülkeye daha çok turist teşvik etmek yerine, bunları nasıl idare edeceğimize bakma zamanı” yazdı.

Ziyaretçileri Hollanda’nın daha az bilindik noktalarına yönlendirmeyi hedefleyen bakanlığın, turistlerin ziyaret ettiği yerleri “bozduğuna” dair endişeleri de var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Son 10 yılda daha da popülerleşen ve ziyaretçi akınına uğrayan ülkenin Amsterdam gibi tatil beldelerinin bu durumdan özellikle olumsuz etkilendiği belirtiliyor. Emlak fiyatlarının artması, kamu düzeni ve mahalle kültürünün bozulması gibi konuların tümü bakanlık için endişe verici.

Başkent Amsterdam’a ziyaretçi sayısı 2005’te 11 milyonken, 2016’da 18 milyona yükseldi. Turist sayısını kontrol altına almak ve giderleri karşılamak adına geçen yıl şehirdeki turist vergileri yükseltildi. Bu yıl vergi oranlarının daha da yükseltilmesi hedefleniyor.

Hollanda’nın başkenti dışında Keukenholf lale bahçesi ve Kinderdijk yel değirmeni gibi turistik yerleri de oldukça yoğun ilgi görüyor. Yerel altyapının çok sayıda turisti ağırlamaya yetersiz olması nedeniyle halkın, özellikle yüksek sezon dönemlerinde buralara gidemediği kaydediliyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU