Bahçeli'den Gül'ün 367 kararı hatırlatmasına tepki: 367 kararının savcısıyla aynı çukura girmeleri inandırıcı değil

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün YSK kararının 2007'deki 367 kararına benzetmesine tepki gösterdi:

"Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Twitter'daki mesajını okudum. 367 ile ilgili olarak o dönemin Yargıtay Başsavcısı ile aynı çukura girmeleri inandırıcı değildir. 367 tezini ortaya koyup, kendi cumhurbaşkanlığını engellemeye çalışan bir zatın görüşünü şimdiki ile ilişkilendirerek 'iki üzüntü yaşadığını' söylemesi doğru değildir. 367 riskini 71 milletvekili ile aşan, kendisinin cumhurbaşkanı olması için 3. turu deneyen bir siyasi partinin Genel Başkanı olarak söylüyorum: AKP'ye vefasızlık yapıyor ama MHP'nin politikasına da hiç olmazsa saygı duysun."

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun YSK üyelerine çete demesine de tepkiliydi. MHP lideri "Sayın kılıçdaroğlu'nun son günlerdeki konuşmaları siyasi üslup ve edeple bağdaşmıyor. YSK üyelerinin isimlerini çete diyerek anması yakışık almamıştır, bazı sözlerinin suç unsuru içerdiğini düşünüyorum" diye konuştu. 

MHP Lideri Bahçeli'nin grup toplantısındaki konuşmasından önemli bölümler: 

"Türkiye'nin normalleşmeye ihtiyacı var, gerilimler hafifletilmeli. Türkiye'nin katılaşan sorunları üzerine herkesin söyleyecek bir sözü muhakkak vardır ve olmalıdır. Yeter ki iyi niyet hakim ve hadim olsun. Kutuplaşarak mesafe alamayız, kavgayla zaman geçiremeyiz. Neyi başaracaksak Türkiye'yi yaşatarak başaracağız, unutulmasın ki birlikte çok daha güçlüyüz. Türkiye'nin dibe inmesini bekleyen mihraklar dün kaybetti, denerlerse yine kaybedeceklerdir. MHP'nin duruşu Türk milletinin yanıdır. Bir olmalıyız, hep birlikte çürük emel sahiplerine Türk milletinin kudretini göstermeliyiz. Günlük siyasi kaygıları artık bir kenara bırakmak lazımdır."

"YSK yüreklere su serpmiştir"

“Türkiye zorlu bir seçim sürecinden çıkmıştır. Değerlendirmelerimizi farklı zeminlerde yaptık. Sandık sonuçlarını titizlikle analiz ettik. 31 Mart’ın kazanının açık ara cumhur ittifakıdır. Bu gerçeğin inkar ve ihlali mümkün değildir. Cumhur ittifakı müstesna bir başarıya imza atmıştır. Milletin sözünün üzerine söz söylemek imkansızdır. Türk milleti iradesini göstermiş konuyu kapatmıştır.  YSK İstanbul seçimleri ile ilgili itirazları görüşmüş haklı bir kararla yüreklere su serpmiştir. YSK’nın söz konusu kararına elbette tartışmasız saygı duyuyoruz. YSK’nın verdiği karara darbe olduğunu söylemek, kurul üyelerine çete üyesi gibi ithamlarda bulunmak sakat bir zihniyettir. 31 Mart’tan sonra münafık çevrelere adeta cesaret gelmiştir. Sanki can havliyle dışarı fırlamışlar mayalarına ve mizaçlarına uygun olanı yapmışlardır. İçtikleri süt ne ise gereğini yapmışlardır.”

Cumhur ittifakı mesajı

“Bunları çok da ciddiye almıyoruz, ama böyle olunca da azıtıyorlar sırtı kaşınan keçiler gibi oraya buraya sürtünmeye başlıyorlar. Ne yapalım biz de üstümüze düşen görevi seve seve yapıyoruz. Zannedersiniz cumhur ittifakı tutmamış, istediği sonuca ulaşamamış ne çok müptezelin karın ağrısı bulunuyormuş. Kağnı gölgesinde yürüyüp kendi gölgesi sanırlar. Bunların hepsini tanıyıp izliyoruz. Klavyesini dinamite çevirmiş sivri akıllıları mutlaka görürsünüz. Ne var ki cahilliklerini gizleyemezler. MHP ile AK Parti arasında sorun varmış gibi yazıp çizdiler. Durmadılar cumhur ittifakı bitiyor yaygarası kopardılar. Bunlar günlerce utanmadan sıkılmadan MHP ile AK Parti arasında bir sorun varmış gibi yazıp çizdiler. MHP'nin AK Parti'nin altını oyduğunu ahlaksızca ileri sürdüler. MHP'nin oy oranı yüzde 18,81 ise AK Parti'nin de yüzde 35'dir dediler. İki partinin toplam oyu yüzde 60,42 düzeyindedir. Cumhur İttifakı Türk milletinin ta kendisidir. Cumhur İttifakı siyasi ahlakın simgesi 82 milyon Türk vatandaşının kaynaşma siperidir.”

“Cumhur ittifakı üzerinde yapılan kirli yorumların alayı yalandır, cumhur ittifakı dünden daha kuvvetlidir. Siyasi çıkar gayesiyle ittifakımızın çatısını örmedik. AK Parti ile ittifakımız birilerini niye rahatsız ediyor. Cumhur ittifakından PKK memnuniyetsiz, PKK hazımsız, İP hepten kopuk… Cumhur ittifakı Türkiye’nin yeni Çanakkale ruhudur. Bize sadece Allah’tan korkmayı öğrettiler. İhanete yardakçılık ne kitabımızda yazar ne içimizde yaşar. Varsın zillet güç birliği yapsın, biz bunların alayını yeteriz. Cumhur ittifakı olarak hepsinin bileğini bükeriz. Gücümüzü sizlerin bilmediği tanımadığı büyük Türk Milletinden alıyoruz”

"Türkiye döviz kuru üzerinden tehdit ediliyor"

“Türkiye döviz kuru üzerinden tehdit edilmektedir. Türkiye ekonomisini hedef alanlara çıtını çıkarmayıp batıyoruz diyenler iyi niyetli değildir. Ekonomik operasyon siyasi kumpasa eşlik etmektedir. Türkiye’nin makroekonomik dengelerinin bozulmasından mutluluk diyenler bu vatanın gerçek manada mensubu olamazlar. YSK’nın İstanbul seçimlerini görüşmeye başladığından bu yana yükselen döviz kuru neyin mesajıdır?”

“Cansa can, kansa kan...”

“Terörle mücadele ne olursa olsun, gittiği yere kadar sürdürülmelidir. Cansa can, kansa kan, bedelse bedel. Bu vatana milli bekaya feda olsun. Türkiye’yi NATO üyeliği ile tehdit etmek düşmanlık ötesi bir uygulamadır. ABD’nin buna hakkı yoktur. CHP bu konuda da Türkiye’ye yabancı kalmıştır. Cumhur ittifakına dil uzatan ahmakların emperyalist ”

Kılıçdaroğlu’na “kapak” yanıtı

“Günlerdir İstanbul seçimlerini konuştuk. İstanbul seçimlerine gölge düştüğü ortadaydı. CHP ve peşine takılanlar organize usulsüzlüklerin faili olmuşlardır. CHP’nin parti yöneticileri pazartesi gününe kadar terbiye dışı ifadelerle son kozlarını oynadı. CHP’nin başkanı da dün grup toplantısında “Bana kapak olduğunu söylemiştir” sevsinler senin kapağını. Bravo çok güzel laf ettin, boynuna berat belgesi asarlar artık. Kaynayan kazan kapak tutmaz. Gazozuna oyun olmaz. Şayet oynamaya kalkarsan aklın başından gider. Sana kapak çok da oldu da, ya duymadın ya da duyurmadılar. Sayın Kılıçdaroğlu kapak resmi sevilen kitap gibisin dışın hoş gibi için bomboş. Önce TC tabelasını asarlar arkadan karanlık işlerine bakarlar.”

“Karargahı İstanbul’a kuracağım”

“İstanbul seçimlerinde usulsüzlük tescil edilmiştir. Herkes YSK’nın kararına saygı göstermelidir, kimse ateşle oynamaya kalkışmamalı. Geçtiğimiz Pazar günü açıkladığım gibi seçim gününe kadar karargahımızı İstanbul’da kuracağız. Tüm teşkilatlarımızla İstanbul’da çalışacağız. Mitili İstanbul’a atacağım. 23 Haziran kutlu olsun dileğimi paylaşıyorum”

Kılıçdaroğlu’na dokunulmazlık çağrısı

“Yargıya çete diyen, sözde bir partinin genel başkanı sıfatını taşıyan ve milletvekili olan sana sesleniyorum; Gel dokunulmazlığın kaldırılması için bir talep ver ilk oyu ben vereceğim”
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU