Akit yazarı: Zor şeydi bu ülkede "şeriatçıyım" demek

“Artık bizim kutsalımız eskisi gibi kudurtmuyor birilerini”

Fotoğraf: Reuters

Akit yazarı Zekeriya Say, Türkiye’de “şeriatçıyım” demenin geçmişte zor olduğunu söyledi. Bu ifadenin geçmişte olduğu kadar tepki görmediğini söyleyen Say, "Evet, artık bizim kutsalımız eskisi gibi kudurtmuyor birilerini" diye yazdı.

Say, bugünkü köşe yazısında TBMM’de AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu’nun kullandığı “Şeriat bizim hukukumuzdur” ifadesi hakkında yazdı.

Yazısına “Ne zor şeydi bu ülkede ‘şeriat’ demek” diyerek başlayan Say, şu ifadeleri kullandı:

Sırf, “Elhamdülillah şeriatçıyım... Referansımız İslam’dır!” dedi diye, Erdoğan’ın başına neler geldi mesela!

Birkaç laikçi bir araya gelmişse ve eğer yönleri de Anıtkabir’e doğruysa, ilk duyduğumuz slogan “Kahrolsun şeriat” olurdu örneğin…

Düşünün, tek vasfı gazetecilik(!) olan Ertuğrul Özkök, kendi kendine; “Bu ülkeye “şeriat” gelirse ben ne yaparım?” diye sorduktan sonra, hiç çekinmeden;

“Hayatımda elime silah almadığım halde, hayat tarzımı korumak için ölümüne bir mücadeleye girerim” diyerek, şeriat isteyenleri ölümle tehdit etmekte sakınca görmezdi.

Hakeza! Bu ülkede “Anayasa Mahkemesi Başkanlığı” yapmış biri, hiç utanmadan; “Şeriat da fuhuş gibi suçtur” diyerek, Müslümanların kutsalına küfretmekte sakınca görmezdi.

Dediğim gibi, zor şeydi bu ülkede “şeriatçıyım” demek!..

O yüzden, iki hafta önce, 2021 bütçe görüşmeleri sırasında, AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu’nun, hem de Meclis kürsüsünden sarf ettiği; “Şeriat bizim hukukumuzdur” ifadelerini duyunca, sevinçten kulaklarıma inanamadım.

Hele, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un, “Laik Türkiye’de şeriat hukuku değil; medeni hukuk geçerlidir” tepkisini saymazsak, laikçi azınlığın sessizliği bir o kadar umutlandırdı beni.

Zira bu sessizlik, Türkiye’de bir şeylerin iyiye gittiğinin en büyük ispatıydı, benim için. 

Evet, artık bizim kutsalımız eskisi gibi kudurtmuyor birilerini.

Say, TRT’de “Uyanış Büyük Selçuklu” isimli dizide “Hakikat merdiveninin ilk ayağı şeriattır. Lakin o ayağı hafife almayın. Hakikate erdim diyerek şeriatı geride bıraktığınızı sanmayın. Şeriat ayağı öyle bir ayaktır ki o ayak yıkıldığında onun üzerine yapılmış tüm diğer  ayaklar da yıkılır gider. Ne merdiven kalır ne hakikat. Uyanık olun. Her sözü, her ameli önce şeriat aynasına tutun” şeklinde ifadeler kullanıldığını aktarırken şu görüşlerini dile getirdi:

Tabii bu sözleri duyar duymaz sosyal medyaya göz atıp, laikçi azınlığın “TRT’de şeriat propagandası yapılıyor” şeklinde paylaşımlarla feveran edip etmediklerine de baktım, kimseciklerden “tık” yoktu.

İşte orada, “28 Şubat’ın bu topraklarda asla bin yıl sürmeyeceğini” bir kez daha anlamış oldum. Ve, eski Türkiye’nin artık geçmişte kaldığını görmenin sevinciyle, geleceğe dair umutlarım da arttı.

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU