Çevre Şehircilik Bakanlığı ekibi, "Kaçak inşaat ihbarı var" diyerek CHP'nin yeni İstanbul İl Binası'na denetime geldi, Kaftancıoğlu başkanları yardıma çağırdı

Kaftancıoğlu’nun çağrısı üzerine binaya gelen yöneticilerin tadilat ruhsat belgelerini göstermesiyle gelen ekip geri döndü. Kaftancıoğlu, binanın kaçak olduğu iddialarının asılsız olduğunu söyledi

CHP, İstanbul İl Başkanlığı, önümüzdeki aylarda yeni il binasına taşınmak için hazırlık yapıyor / Fotoğraf: Independent Türkçe

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı geçen yıl Galatasaray'ın stadı olan Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu'nun yakınındaki Avangart Sitesi'nin bitişiğinde yedi katlı bir binayı yeni il binası yapmak üzere satın aldı.

CHP İl Başkanlığı'nın pandemi nedeniyle bir türlü taşınamadığı yeni il binasına, Çevre Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü'ne bağlı bir ekip gün içinde denetime geldi.

Ekibin bina içerisinde kaçak inşaat yapıldığına dair ihbar üzerine geldiği öğrenildi.

canan.jpg
Canan Kaftancıoğlu / Fotoğraf: AA

 

Kaftancıoğlu, müsait olan il yönetimini ve ilçe başkanlarını yardıma çağırdı

Söz konusu gelişme üzerine Kaftancıoğlu tarafından il yönetimine ve ilçe başkanlarına şu mesaj atılarak yardım istendi:

Değerli başkanlarım merhaba yeni il binamızdaki yaptığımız tadilata şu anda Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından müdahale ediliyor. Müsait olan ilçe başkanlarımız ve ilçe yöneticilerimizin yeni il binamıza bekliyoruz.

Kaftancıoğlu'nun çağrısının ardından binaya gelen parti yöneticileri içeride tadilat yapıldığını herhangi bir kaçak inşaat yapılmadığını belirtti. CHP'li yetkililer, gelen ekibe tadilat ruhsatına dair belgeleri gösterdi.

Mesajla yöneticiler bilgilendirildi: Kaçak bina yakıştırması tamamen asılsız ve manipülatif

Görüşmelerin yapılması ve belgelerin gösterilmesinin ardından gelen ekip dönerken, CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan yeni bir iletiyle parti yöneticileri bilgilendirildi.

Mesajda şu ifadelere yer verildi:

Uzun yıllar sonra partimize yakışan ve alınan il başkanlığı binamız ile ilgili oluşturulmak istenen 'kaçak bina' yakıştırması tamamen asılsız ve manipülatiftir. İl binamızın, tapusu, iskanı alınmış olup teslimatı yapılmıştır.  İl binamızda taşınma öncesi yaptığımız boya badana gibi basit tadilat Emlak Konut ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından usulsüz ve hukuksuz bir şekilde engellenmek istenmiştir. İl başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimiz, ilçe başkan ve yönetim kurullarının dik duruşu ve direnişiyle Çevre Şehircilik yetkilileri geri adım atmak zorunda kalmıştır. Bilinmesini isteriz ki partimize yakışan yeni binamız en kısa sürede partililerimizin hizmetinde olacaktır.

"Yaşanan bir engelleme çabası"

Yaşanan gelişmenin ardından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na haberin yazım süreci içinde ulaşamadık.

Independent Türkçe'ye konuşan CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan bir yetkili ise şu bilgileri verdi:

Yaşanan bir engelleme çabası. Bu binanın tapusunu almıştık. Pandemi nedeniyle taşınma gecikmişti. Önümüzdeki süreçte taşınmayı planlıyoruz. İçeride ufak tefek tadilatlarımız vardı. Normal bir insan bile bir ev aldığında yeri geliyor parkeleri beğenmeyip değiştirebiliyor. O zaman da Çevre Şehircilik Bakanlığı denetime mi gelecek?  İhbar var diye gelerek tadilatları engellemeye çalıştılar. Kaçak diye bir şey yok. Tadilat ruhsat belgelerimiz var. Belgeleri gösterince gittiler. Demek ki artık kimse evinin içinde bir tadilat yapamayacak.

Binayı biz değil Emlak Konut yaptı

Yerel bir gazetede CHP'nin yeni il binasının kaçak olduğu iddialarının da gerçek dışı olduğunu söyleyen yetkili, "Bu binayı biz yapmadık, Emlak Konut yaptı. Biz sadece binayı aldık. Kaçak iddiası doğru değil" dedi.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU