Yeni Şafak yazarı: Sofuoğlu üniversitelere "fuhuş yuvası" demedi

"Anlatmak istediğini bir türlü anlatamadı sadece"

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun “üniversiteler için fuhuş evi nitelemesi” yapmadığını savundu.

Kılıçarslan, bugünkü köşe yazısında Prof. Sofuoğlu’nun Akit TV’de kullandığı ifadeler hakkında şunları yazdı:

Bence Ebubekir Sofuoğlu dile getirmek isteyip de meramını Türkçe olarak ifade edebilmedeki yetersizliği yüzünden dile getiremediği o tespitlerinde haklı. Fakat tabii, meramını öyle böyle ifade edebilecek ortalama bir Türkçe bilmiyorsan herkesin eleştirisine ve yorumuna açık kamusal alanlarda söz almamayı tercih etmelisin. Aksi halde işte tam olarak Sofuoğlu’nun başına gelen geliyor: Derdini ifade etmeyi beceremezsen herkes senin üniversitelere “fuhuş yuvası” dediğini zannediyor ve bu zanlarında da ne yazık ki haklı oluyor. Oysa Sofuoğlu üniversitelere “fuhuş yuvası” demedi. Anlatmak istediğini bir türlü anlatamadı sadece.

Ne demişti?

Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu Akit TV’de Sabri Balaman’ın sunduğu Derin Kutu adlı programda önce ‘Z’ kuşağını eleştirdi. Üniversitelerin şehirleri geliştirdiği iddiasının yalan olduğunu söyleyen Sofuoğlu, “Bütün Türkiye’de üniversitelerin yerleştiği yerler Nişantaşı’na döndü” dedi.

Ebubekir Sofuoğlu konuşmasının devamında “Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Neredeyse fuhuş evleri” ifadesini kullandı.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU