The Shining'de Jack Nicholson olmayabilirdi: Başrol için kimler düşünülmüştü?

Jack Torrance karakteri Nicholson'ın kariyerindeki en önemli rollerden biri olsa da bu rol için Kubrick'in tek tercihi değildi

Nisan'da J.J.Abrams'ın The Shining'in televizyon uyarlaması üstünde çalıştığı aktarılmıştı (IMDb)

Stanley Kubrick'in yönetmen koltuğunda oturduğu The Shining filmindeki Jack Torrance karakteri Jack Nicholson'ın kariyerindeki en önemli rollerden biri olsa da oyuncu Kubrick'in tek tercihi değildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Shining, hevesli bir yazar olan Jack Torrance'ın kışın kapalı Overlook Oteli'nin bakımını üstlenmesinin ardından ailesiyle otele yerleşmesinden sonra yaşanan olağanüstü olayları konu alıyor. 

Hikayenin yazarı Stephen King her ne kadar oyuncu kadrosunun hata olduğunu söylese de özellikle Nicholson'ın performansı sinema tarihinin unutulmaz performansları arasına girmeyi başarmıştı.

Yine de Nicholson, Kubrick'in rol için tek seçeneği değildi. Screen Rant'in haberine göre listede Nicholson dışında yer alan isimlerden biri de Robert De Niro'ydu. Ancak Martin Scorsese'nin Taxi Driver'ını izledikten sonra Kubrick, De Niro'nun yeteri kadar hasta ruhlu olmadığını düşündüğünden rolü ona vermemişti. 

Listedeki isimlerden bir diğeriyse Robin Williams'tı. Ancak Kubrick onun da Morky & Mindy dizisindeki performansından sonra rol için fazla hasta ruhlu olduğunu düşünmüştü. 

 

 

Nihayetinde rolü Jack Nicholson almış ve ikonik bir performans sergilemeyi başarmıştı. Nicholson'ın kariyeri 1958'de başlamış yönetmenliğini Denis Hopper'ın yaptığı Easy Rider önemli bir başarı elde etmişti. 

Nicholson ayrıca Roman Polanski'nin Chinatown filminde ve Milos Forman'ın Guguk Kuşu (One Flew Over the Cuckoo's Nest) filminde yer almıştı.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU