Uçuş emniyeti filmini izlemeyi reddeden kadın uçaktan indirildi

Kabin görevlilerinin talimatlarına direnen yolcu için polis çağrıldı

Yeni Zelanda Havayolları’nın uçuş güvenliği videosunu izlemeyi reddeden bir yolcu, polis eşliğinde uçaktan çıkarıldı. 

Kabin görevlilerinin talimatlarını dinlemeyen kadın yolcu, uçuş güvenliği videosunun başladığı sırada önce kitabına döndü, ardından telefonuyla ilgilenmeye başladı. 

Görevlilerden biri, “Lütfen bu görüntüleri izler misiniz? Çünkü acil durum çıkışında oturuyorsunuz” diye uyardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yolcunun talimatlara direnmesi üzerine uçuş gecikince diğer yolcular da sinirlenmeye başladı. Bunun üzerine durum polise bildirildi ve Wellington-Auckland seferini yapan uçak pistten kapıya dönmek zorunda kaldı. 

NZ424 sefer sayılı uçaktan gelen talep üzerine duruma müdahale ettiklerini belirten polis sözcüsü, “Söz konusu yolcuya, cep telefonu kullanmayla ilişkili Sivil Havacılık İdaresi kurallarını ihlal ettiği için tebligat gönderilecek” dedi. 

Yeni Zelanda Havayolları’nın yolcuların dikkatini çekmek adına bu videoyu değiştirmesi gerektiğini söyleyen bir yolcu, “Uçuş güvenliği videosu izlemek bu kadar önemliyse Yeni Zelanda Havayolları dondurma reklamı gibi emniyet filmleri yapmayı bıraksın. İzlenmesi zorunlu kısa bir film hazırlayıp bunu izlememeleri halinde polisin gelip onları götüreceğini söylesinler yeter” dedi. 

 

 

Yeni Zelandalı milletvekili Shane Jones da videoyla ilgili “Turistlerin kafası karışıyor. Bir şey duyulmuyor. Sakil bir eğlence türü. Uçuş güvenliğini önemsizleştiren, çocuksu bir safsata” ifadelerini kullandı. 

Run DMC’nin 1980’ler rap klasiği “It’s Tricky” şarkısından ilham alınarak rap tarzında hazırlanan yeni videoda Yeni Zelandalı sanatçılar rol alıyor.

Yeni Zelanda Havayolları’nın bir önceki videosu da tartışmalara neden olmuş, uçuş ekranlarında yayımlanması 6 ay bile sürmemişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU