Madonna: Çocuklarıma telefon alınca aramızdaki iletişim zedelendi

"Sosyal medyada gördüklerinden çok etkilendiler ve kendilerini diğer insanlarla karşılaştırmaya başladılar"

Madonna en büyük 2 çocuğu Lourdes ve Rocco'ya erken yaşta verdiği telefonun aralarındaki ilişkiyi bozduğunu ve aynı şeyi diğer çocuklarına uygulamayacağını söyledi / Fotoğraf: The Independent  

Madonna, en büyük 2 çocuğunun telefon kullanmaya başlamasının onlarla ilişkisini çok olumsuz etkilediğini söyledi.

Çocukları Lourdes (22) ve Rocco’nun (18) erken yaşta telefon kullanmasına izin veren Madonna 13 yaşındaki oğlu David için aynısını yapmayı planlamadığını belirtti.

Vogue'a konuşan ünlü, "13 yaşına gelen çocuklarıma telefon vererek bir hata yaptım. Bu sefer çocuğumun telefon kullanma iznini bu kadar erken vermeyeceğim.Telefon onlarla ilişkimi gerçekten bitirdi” dedi.

Şarkıcının, yaşları 6’yla 22 arasında olan 6 çocuğu var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Telefonun Lourdes ve Rocco’nun "hayatının çok büyük bir parçası" haline geldiğini söyleyen Madonna bunu sosyal medyanın önem kazanmasıyla açıkladı.

Birçok defa Grammy Ödülü'ne layık görülen ünlü, erken yaşta telefon kullanmaya başlayan çocukları için, "Sosyal medyada gördüklerinden çok fazla etkilendiler ve kendilerini diğer insanlarla karşılaştırmaya başladılar. Bu onların kişisel gelişimi için gerçekten çok kötü" dedi.

“Odaklanma ve kararlılık” bağlamında kendisine en çok benzeyen çocuğunun David olduğunu söyleyen Madonna, “Bu özelliğini benden aldığına eminim. Benimle en çok ortak noktaya sahip olan o” dedi.

Babası oyuncu Carlos Leon olan en büyük çocuğu Lourdes içinse Madonna onun "çılgın" yeteneğini kıskandığını ifade ederek şunları söyledi:

“Lourdes yaptığı her şeyde inanılmaz başarılı. Ona çok gıpta ediyorum. Hem inanılmaz bir dansçı, hem harika bir oyuncu ve hem de çok güzel piyano çalıyor. Benden çok daha yetenekli olduğu kesin.”

Portekiz'e taşınan sanatçı MTV'ye yakın zamanda verdiği bir röportajda, “zamanının önemli kısmını okul çağındaki çocuklarının spor aktiviteleriyle geçiren orta sınıf, beyaz anne (soccer mom)” olmaktan bunaldığını söylemişti.

Yaşamındaki değişime uyum sağlayamadığını belirten Madonna, "arkadaşsız" da kaldığının altını çizmişti. 

Ofcom’un Ocak’ta yayımladığı bir rapora göre, 11 yaşın altındaki çocukların sosyal medya kullanma oranı giderek artıyor.

Sosyal iletişim ağlarının çoğu 13 yaş altındaki çocukların profil oluşturmasına izin vermiyor. Buna rağmen 8 ila 11 yaş arasındaki çocukların yüzde 18'inin sosyal medya hesabı olduğu tespit edildi.

İngiltere’deki Kraliyet Psikiyatristler Okulu (RCP), kısa bir süre önce klinik tedavi uzmanlarını sosyal medyanın çocuk ruh sağlığı üzerindeki etkilerini araştırmaya çağırmıştı.

RCP'nin Çocuk ve Ergen Fakültesi Başkanı Dr. Bernadka Dubicka konuyla ilgili şunları belirtmişti:

“Sosyal medya ve teknolojinin gençlerdeki ruh hastalıklarının başlıca nedeni olmadığının farkındayız. Bununla birlikte sosyal medya onların yaşamlarının önemli bir parçası ve bazı durumlarda gerçekten zararlı olabilir.”

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Nezir Sümerkan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU