Erdoğan namaz sonrası cemaate konuştu: Tedbirlerimizin tek sebebi, Müslümanlar olarak salgını sağlık ve afiyet içerisinde atlatmaktır

Cuma namazı sonrası camideki vatandaşlara hitap eden Erdoğan, salgına karşı maske ve temizlik konusundaki uyarılarını yineledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Büyük Çamlıca Camisi'nde kıldı.

Erdoğan  ardından cami içerisindeki cemaate seslenerek, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin uyarılarda bulundu.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Tabii özellikle bizler Müslümanlar olarak bu süreç içerisinde çok hassas, çok dikkatli olmaya mecburuz. İşi gevşek tutmamalıyız. Malum bazı tedbirler aldık, alıyoruz ve alacağız. Bu tedbirleri alışımızın tek sebebi Müslümanlar olarak bu süreci hayırlısıyla sağlık, sıhhat, afiyet içerisinde atlatmaktır. Onun için de üç tane başlık ifade ediyoruz malum. Temizlik, sosyal mesafe dediğimiz olay ve buna da çok çok dikkat etmemiz lazım. Bununla birlikte de özellikle maskelerimizi ihmal etmememiz lazım ki, en önemlisi de maske. Çünkü, bu virüs denilen belanın vücutlarımıza girip girmemesini onunla engelleme şansımız var.

Kovid-19'la ilgili belediyelerin aldığı tedbirlere de değinen Erdoğan, "Ücretsiz olarak maskeleri zaten belediyelerimiz dağıtıyorlar. Bu konuda da çok hassas olmamız lazım. Evlerimizde bu hassasiyeti göstermemiz lazım . Özellikle hafta sonları sokağa çıkma yasağımız var. Şimdi gelen yılbaşında perşembe akşamı da, cuma, cumartesi, pazartesi sabah 05.00'e kadar malum sokağa çıkma yasağımız var. Bunlara da dikkat etmemiz lazım. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi Rabbim daim eylesin inşallah" dedi

Erdoğan, Kağıthane Meydanı'nın açılışında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan,Vahdettin Köşkü'nden Kağıthane Meydanı'nın açılış törenine canlı bağlantıyla katıldı. 

Seçimlerde şehirleri kendi hikayelerine uygun projelerle donatma sözü verdiklerini belirten Erdoğan, "Ülkemizin dört bir yanında belediyelerimizle birlikte bu sözü yerine getirecek yatırımları hayata geçiriyoruz. Millet bahçeleriyle, yeşil alanlarla, millet kıraathaneleriyle, kentsel dönüşüm projeleriyle, restorasyonlarla şehirlerimizin çehrelerini değiştiriyoruz." dedi.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Salgın gibi küresel bir sağlık krizine ve bununla bağlantılı olarak giderek derinleşen ekonomik sıkıntılara rağmen Türkiye'nin hedeflerine doğru yürümekten vazgeçmemesi bazılarını şaşırtıyor, hatta çıldırtıyor. Dışarıdaki şaşkınları anlayabiliyoruz ama maalesef içerideki şaşkınları anlamakta zorluk çekiyoruz. Ağızlarını her açtıklarında demokrasiden, haktan, hukuktan, adaletten bahsedenlerin AK Parti'ye ve Cumhur İttifakı'na yönelttikleri tehditlere baktığımızda katıksız faşizmin izlerini görüyoruz. Ne diyorlar? İktirara gelirsem AK Parti'yi kapatacağız, diyorlar. AK Parti'yi destekleyen iş adamlarının şirketlerine el koyacağız, diyorlar. AK Parti'ye karşı muhalefet etmeyen medya kuruluşlarının kapısına kilit vuracağız, diyorlar. AK Parti'yle çalışan memurları işten acağız, diyorlar. AK Parti'de görev yapanların mallarına, mülklerine el koyacağız, diyorlar. Daha bunun gibi pek çok zırvayı dillerine doluyorlar. E nerede kaldı sizin demokratlığınız, hukuk devletine bağlılığınız, insana saygınız.

Erdoğan'dan CHP'ye eleştiri: Bunların ciğerini biliriz

Cumhuriyet Halk Partisi'ne yönelik eleştirilerde de bulunan Erdoğan, partideki taciz iddialarını dile getirdi.

Erdoğan şunları kaydetti:

Tabii biz bunları tek parti diktatörlüğü döneminden biliriz. Biz bunları 27 Mayıs'ta milletin seçtiği başbakanı ve bakanları alçakça dar ağacına göndermelerinden biliriz. Biz bunları her darbenin, her muhtıranın, her cuntanın içinde veya arkasında yer almalarından biliriz. Biz bunları ülkenin yerli ve milli sanayisini, ekonomisini, ticaretini, altyapısını engellemek için attıkları taklalardan biliriz. Biz bunları yıllarca milletimize inancından ve kültüründen özellikle kız evlatlarımıza başörtülerinden dolayı yaşattıkları eziyetlerden biliriz. Biz bunları herkesi benzer ithamlarla suçladıkları halde kendi partilerinin içindeki taciz, tecavüz, hırsızlık hadiselerine kör, sağır, dilsiz kesilmelerinden biliriz. Bu kadar tacizler oldu, bu kadar tecavüzler oldu partinizin içinde. Sesleri çıktı mı? Çıkmadı. Velhasıl biz bunların ciğerini biliriz, ciğerini.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU