Kılıçdaroğlu: Çete mensubu 7 hakim bu kararı verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu

YSK'nın istanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini yenileme kararının ardından CHP Parti Meclisi bugün sabah 10.00'da seçim iptali gündemiyle toplandı.

Parti Meclisi toplantısının ardından grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından önemli bölümler: 

“Onların tahmin etmediği ama bizim de yüzde 100 kazanacağımız illerin tamamını kazandık. Diğerlerini sineye çektiler. Ama İstanbul’a gelince kumpas kurmaya kalktılar. Kumpası YSK’daki sözde bazı hakimlerle kumpası birlikte kurdular. Onların yüzünü size bugün göstereceğim. Çocuklarının yüzüne bakarlar mı, kendilerine hakim dendiği için utanırlar mı bilmiyorum. ”

"Vicdana göre karar veren bir YSK istiyoruz"

"Ne istiyoruz biz adalet istiyoruz, dürüst davranan bir YSK istiyoruz. Esen rüzgara göre karar veren değil, vicdana göre karar veren bir YSK istiyoruz. Şikayetler gelebilir, olabilir, YSK bunlara da bakabilir. 39 ilçedeki bütün geçersiz oylar sayıldı, sonuç İmamoğlu. Geçiyorum o yetmedi ilçede bütün sandıkları sayacağız dedi. Saydılar. Evlere baskın yapmaya başladılar. Bizim milletvekili arkadaşlarımız, polisin gittiği evlere gittiler tutanakları hakemlerin önüne koydular, itiraz edecek bir şeyleri kalmadı, vazgeçtiler…”

“Hakim dediğin adam esen rüzgara göre yön değiştiren karar veren adam değildir, hakim dediğin adam satılık adam değildir. Hakim dediğin kişi siyasal baskılara boyun eğmez. Çünkü adaletin olmadığı bir devlet ayakta kalmaz. Devletin temeli adalet. Devletin temeli ile 7 hakim aracılığıyla oynadılar. O 7 hakim YSK içindeki çetenin organlarıdır. İtirazlarına bir gariplik olduğunu hissettikleri için devam ediyorlar. Oturuyorlar iptal kararını veriyorlar. Kim? Çete mensubu 7 hakim bu kararı veriyorlar.”

"İktidar sahiplerinin YSK içinde çete mensubu 7 taşeronu var"

“YSK seçimde kaybedenlerin devletin gücünü kullanarak ürettikleri yasadışı gerekçeleri reddetmek zorundadır. Üçüncü madde; YSK iktidar sahiplerinin YSK üzerinde kurdukları baskıya boyun eğmemek zorundadır. Bir hakimin dik ve onurlu durması gerekir. Çünkü onun cübbesinde düğme yoktur. Dördüncü madde; seçimsiz bir Türkiye isteyen iktidar sahiplerine dur demek zorundadır. Eğer YSK bunu yapmıyor da iktidar sahipleri gibi seçimsiz bir Türkiye diyorsa, hakimlik değil bu. YSK hukukun üstünlüğünü esas alarak karar vermek zorundadır. Altıncı madde; YSK’da hakimler mi var. Bugün geldiğimiz noktada gördüğüm; iktidar sahiplerinin YSK içinde çete mensubu 7 taşeronu vardır… Ramazan günü haram yemeyi, kul hakkı yemeyi kabul ettiler. Vatandaşın iradesine kumpas kurmak ne zaman hakimlerin görevi oldu. Biliyorum bunu söyledim diye tazminat adavası açacaklar Açmazsanız namertsiniz”

"23 Haziran'da millet elini vicdanına koyacak"

“Bu kararla seçmen iradesini reddetmişlerdir. Oy kullanan milyonlarca kişiyi reddedip 7 kişinin oyuyla karar verdiler. Milletin iradesini yok sayarak birilerine yaranmaya çalıştılar. Tarihte suçlusunuz, hiçbir baba çocuklarına bu kadar kötü miras bırakamaz, bunlar bıraktılar. Ben her şeye karşın bu milletin sağduyusuna, ahlakına güveniyorum. Göreceksin 23 Haziran’da bu millet eline vicdanına koyup bir tarihi yeniden yazacak.”

"İmamoğlu artık CHP'nin değil 16 milyonun adayıdır"

“Ekrem İmamoğlu, CHP’nin adayı değildir bu saatten sonra, 16 milyon İstanbullunun adayıdır artık. Vicdanımız da, ahlakımız da bunu öngörüyor. Bakınız ne yaptı İmamoğlu? Mazbatasını veren hakimler, alan ise yukarıdaki hakimler. Ve seçime gideceğiz. Bu kısa süre içinde İmamoğlu su ücretlerine yüzde 40 indirim yaptı. İBB’nin tabelasına TC’yi ekledi. Bu da Bahçeli’ye kapak olsun. Ulaşımda düzeltmelere gitti. Dini bayramlarda otobüslerde indirim vardı, milli bayramlarda da bu uygulamaya gitti. 16 milyonu kucaklayan tek ve en önemli belediye başkanıdır artık. İmamoğlu bir kişiden talimat almayacak artık. 16 milyon İstanbulludan talimat alacak. Halkın sesi olacak halkın yanında duracak. Harcanan her kuruşun hesabını verecek. Hiçbir yerde hiçbir çocuk İstanbul’da yatağa aç girmeyecek. Harami düzenine başkaldıracak. Herkesin derdi benim derdimdir diyecek. Madem bir kez daha yenilemek istiyorsun diyorum o çeteler; istediğin kadar yap biz galip çıkacağız. Gücünüzü nereden alırsanız alın bizi etkilemez. Biz gücümüzü halktan alıyoruz, milletten alıyoruz. Saraydan güç alanlar bir gün hesap verecekler. Tarih neler yazacak göreceksiniz. Hakkı hukuku adaleti savunurken bu gerekçe ile savunuyoruz.”

“Benim sözüm AK Parti’ye oy verenlere değil, bu kumpası hazırlayanlaradır. Biz İstanbullular olarak hep birlikte hareket etmek, bozulan adalet çarkını tamir etmek zorundayız. Hiç kimse endişe etmesin, hiç kimse 23 Haziran’da demokrasi kazanacak. Her şey çok güzel olacak”


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU