Erdoğan'dan iş dünyasına: Size bakış açımız olduğunuz yere göre değişecektir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul seçimi kararına tepki gösteren ekonomi dünyasına "Herkes haddini bilecek" sözleriyle yanıt verdi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul yerel seçimlerinin iptal edilmesi sonrası gelen tepkileri partisinin grup toplantısında değerlendirdi. 

Yüksek Seçim Kurulu’nun açıklamasının ardından açıklama yapan ve kararı eleştiren iş dünyası temsilcilerine seslenen Erdoğan , "Önce herkes haddini bilecek" dedi.
 

“Bazı iş adamı grupları dün açıklanan karardan sonra garip garip açıklamalar yapıyorlar. Bundan sonra bizden bu tavırlarınızla ülkemizin geleceğine yönelik normalleşmeyi konuştuğumuz dönemde sizler, seçim hukukunun işletildiği bir yerde böyle bir açıklamayı yaparsanız bunlar normalleşmeyi getirmez. Bunlar anormalleşmeyi getirir. Yanlış yapıyorsunuz. Önce herkes haddini bilecek. Herkes işini yapacak. Ekonomiyle mi uğraşıyorsun? İş adamı mısın? Sen işini yap. Sana düşeni sandığında git kullan. Ama kalkıp da seçim yargısının vermiş olduğu karara adeta müdahale mahiyetinde açıklamalar yaparsanız bu, sizin nerede olduğunuzu nereye oturduğunuzu gayet güzel şekilde ortaya koyuyor. Müsaade edin de, bizim de bakış açımız ona göre değişecektir.”


“Ekonominin güvenliğini en az sınırlarımızın güvenliği kadar önemli görüyoruz” diyen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:
 

“Son dönemde ekonomide yaşanan dalgalanmaların sebebini doğru okumazsak yanlış sonuçlara varmamız kaçınılmaz olur. Ülkemizi küresel bir senaryo doğrultusunda yeniden dizayn etmek isteyen bir projeyle karşı karşıyayız. Bugün önümüzde duran manzara tam bir ekonomik sabotaj halidir. Peki, ne yapacağız? Bir dönem şehirlerimizi kana ve ateşe bulayan teröristlere ne yaptıysak, bundan sonra da onu yapacağız. Sınırlarımıza dayanan teröristlere ne yaptıysak onu yapacağız.” 


TÜSİAD: Seçim ortamına dönmek kaygı verici

Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul'daki seçimlerin iptali kararı almasından sonra Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nden (TÜSİAD) açıklama gelmişti. 

 


TÜSİAD’ın bir önceki başkanı Erol Bilecik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Adaletsizliğin en büyüğü, adil olmayıp adil gibi görünmektir” demişti.
 

 

Ali Sabancı'nın sahibi olduğu Pegasus Havayolları da, sabah bir açıklama yaparak  6 Mayıs (YSK'nın İstanbul seçimlerini iptal ettiği gün) ve öncesi satın alınan İstanbul kalkışlı ve varışlı, uçuş tarihi 23 Haziran 2019’u kapsayan biletlerde, değişiklik ve kesintisiz iade ile iptal hakkı bulunduğunu açıklamıştı. Şirket, 23 Haziran tarihli ve bağlantılı uçak biletlerinin kesintisiz şekilde değiştirebileceğini ve iade edilebileceğini duyurmuştu. 



Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU