Avustralya'da kız öğrencilere etek boyu kontrolü için diz çöktürüldü

150'den fazla veli, yaşananları sosyal medyada protesto etti

Okul yaşananlarla ilgili özür diledi (AFP) 

Avustralya'nın Melbourne kentinde bir okul, 12-13 yaşlarındaki bir grup kız öğrenciden etek boyunu kontrol etmek için diz çökmelerini istemesinin ardından özür diledi.

Okulun internet sitesinde eteklerin diz üstünde olması gerektiği belirtiliyor. Avustralya gazetesi Herald Sun, bir öğretmenin 7. sınıftaki kız öğrencilerin eteklerinin yere değip değmediğini görmek için çocuklardan sıraya girip dizüstü çökmelerini istediğini aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Melbourne'deki Brighton East'da yer alan Brighton Lisesi'nde meydana gelen olayın ardından 150'den fazla veli, sosyal medyada paylaşımlarda bulundu. Ebeveynler olayı "ataerkil" olmanın yanı sıra "aşağılayıcı ve çağdışı boyutta aleni bir utanç eylemi" diye nitelendirdi.

Sorunu gündeme getiren bir anne, okula gönderdiği e-postada "bu aşağılayıcı ve çağdışı boyutta aleni utanç eylemi karşısında çok üzüldüğünü" söyledi. Kadın veli şöyle devam etti: "Bunun bu okuldaki kızların başına tekrar gelmesini hiç istemiyorum. Bu tamamen yanlış."

Bir başka veli, okulun açık kıyafetlere göre bir yer olmadığını ama kız çocuklarının bu şekilde sıraya dizilip kontrol edilmemesi gerektiğini belirtti.

Müdür Vekili Pat Gargano ise news.com.au'ya yaptığı açıklamada, okullarının bu hadise için "koşulsuz özür dilediğini" ve olayın "okulun saygı, empati ve doğruluk değerlerini yansıtmadığını" kaydetti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU