The Matrix: İkizler nereden geliyor?

İkizler, Matrix serisinin hâlâ en can alıcı gizemlerinden biri

Matrix 4'ün geleceğinin açıklanmasından bu yana seriye dair tartışmalar yeniden alevlendi (Village Roadshow Pictures/Warner Bros)

The Matrix serisinin İkizler'inin tam olarak nereden ve nasıl geldiği simülasyon evreninin hâlâ en büyük gizemlerinden biri. 

Rastalı albino İkizler ilk olarak 2003'te vizyona giren The Matrix Reloaded'da izleyicilerin karşısına çıkmıştı ve Matrix hayranları o zamandan bu yana neredeyse 20 yıldır bu gizemli karakterlerin yarattığı soru işaretlerinin cevabını düşünüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Wachowski Kardeşler ya da filmlerin yapımına dahil olan diğer kişiler İkizler'in nasıl bir geçmişi olduğunu bugüne kadar tam olarak açıklamadı ve serinin 2021'de yayımlanması beklenen 4. filminin buna dair cevap barındırabileceği düşünülüyor.

Screen Rant'in haberine göre İkizler'e dair iki temel teori mevcut. İlk teori İkizler'in daha önce Ajan olduğunu öne sürüyor. Bu teori onların Matrix'in çok daha eski bir versiyonunda Ajanlar olduklarını ve sonunda bir kenara atıldıklarını varsayıyor. Bu teorinin bir mantığı var. 

Ne de olsa Ajanlar tekdüzelik gerektirir ve İkizler'in inançları diğerlerinden ayrılmaya başladığında  Merovingian'la yan yana gelmiş olmaları olası görünüyor. 

İkinci teoriyse, onların bilgisayar virüsüyle enfekte olmuş, Merovingian'ın geri getirdiği Ajanlar olduğunu ileri sürüyor. Bir virüs nedeniyle diğer Ajanlar'dan uzaklaştırılmaları ve nihayetinde Merovingian'la çalışmaları mümkün görünüyor. 

Her iki senaryo da sadakatlerini ve çarpıcı biçimde farklı görünüşlerini açıklayabiliyor. 

Ancak karakterlerin geçmişleri 4. filme rağmen gizemli kalmaya devam edebilir. Serinin merakla beklenen son filminin neleri içerip neleri kenarda bırakacağı yayımlanana kadar tartışma yaratacak gibi görünüyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU