Yeniden doğalgaz verilen Uşak'ta 3 evde patlama oldu

Doğalgaz dağıtım hattının hasar görmesi nedeniyle 12 saatlik kesintinin arından gaz verilen kentte 3 farklı noktada patlama meydana geldi, 6 kişi yaralandı

Uşak’ta dün sabah saatlerinde belediye ekiplerinin yaptığı altyapı çalışmaları sırasında doğalgaz ana çelik hattının hasar görmesinden kaynaklı kent genelinde doğal gaz kesilmişti.

Bu sabah itibariyle yeniden doğalgaz akışı sağlanan kentin farklı noktalarında öğle saatlerinde doğalgaz patlamaları meydana geldi. İlk belirlemelere göre 6 kişinin yaralandığı olayın ardından geniş güvenlik önemleri alındı.

Vai'den açıklama: 6 yaralı var, durumları ağır değil

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve Uşak Valisi Funda Kocabıyık, olay yerinde yaptıkları incelemenin ardından patlamayla ilgili açıklama yaptı.

Vali Kocabıyık, “İlki 12.48’de Atatürk Mahallesi’nde, ikincisi 30 dakika sonra Şekerevler Mahallesi’nde olmak üzere bugün iki yarı adresimizde maalesef bir doğalgaz patlaması gerçekleşti. Sevindirici olan can kaybımızın olmayışı. Şu anda hastanelerimizde tedavi gören 6 yaralımız var. Hayati tehlikelerimevcut değil, yanık tedavileri yapılıyor” dedi.

Kocabıyık, "Her türlü önlemimizi aldık. Tehlike nedeniyle boşalttığımız evler de oldu. Evlerinden güvenlik gerekçesi ile çıkardığımız vatandaşlarımızı yurtlarımızda misafir edeceğiz. Patlamanın sebeplerini valilik olarak ve belediye olarak tespit etmeye çalışacağız" diye konuştu.

Uşak Belediye Başkanı Çakın: Gerekli uyarılar yapılmıştı

Kentteki doğalgaz arızasının giderilmesinin ardından dün akşam 21.30 itibariyle gaz verilmeye başlandığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Çakın ise yaptığı açıklamada gaz verilmeden önce tüm kontrollerin yapıldığını ve gece boyunca belediye ve doğalgaz firması yetkililerinin çalışması ile şehrin önemli bir bölümüne gaz verilmeye başlandığını söyledi.

Gaz verilme işleminin yetkililer tarafından yapılması konusunda hem yetkili firma hem de kamu kurumları tarafından gerekli uyarıların yapıldığını belirten Çakın, patlamanın meydana geldiği adreslere itfaiyenin müdahale ettiğini ve 6 kişinin yaralandığı bilgisinin olduğunu söyledi.

Başkan Çakın, “Ekiplerimiz ve UDAŞ yetkilileri emniyet güçleri ile birlikte patlama olan bölgede gerekli tedbirleri aldılar. Patlamanın nedeni ile ilgili araştırmalar sürüyor. Neticesini kamuoyuna açıklayacağız” dedi.

Başkan Çakın, vatandaşları da yetkililer olmadan  doğalgaz açmak veya düzeltmek gibi bir girişimde bulunmaması ve vanaları kapalı tutmaları konusunda uyardı.

Yerel yayın yapan Uşak EgemTV’nin haberine göre  ise 3 farklı binada patlama meydana geldi.

Validen uyarı

Uşak Valisi Funda Kocabıyık ise yazılı açıklamada bulunarak vatandaşları uyardı.

valilik.jpg
Vali Kocabıyık yazılı bir açıklama ile vatandaşları uyardı / Fotoğraf: Twitter @TC_UsakValiligi

 Yapılan açıklamada, “Bildiğiniz üzere ilimizde doğalgaz ana boru hattında meydana gelen hasar giderilmişti. İlimizin tamamına doğalgaz verilmesi işin UDŞ ekipleri görevlendirilmiştir. Bina girişlerindeki servis kutularında kurulum işlemleri, ekipler tarafından gerçekleştirilmekte ve gerekli kontroller yapılmaktadır. Bu süreçte vatandaşlarımızın ekipler gelmeden herhangi bir işlem yapmamaları önemle rica olunur. Tehlikeye mahal vermemesi için uzman ekipler beklenmeli ve herhangi bir durumda Alo 187 aranmalıdır” ifadeleri yer aldı.

Bir vatandaş ise patlamanın ardından yapılan uyarıya "Bunu keşke daha erken ve doğru zamanda tüm vatandaşın duyabileceği şekilde açıklasaydınız!! Felaket, kayıp olduktan sonra ne kadar anlamı var?" diye tepki gösterdi.

CHP'li vekil de uyardı

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, patlamaların ardından Twitter hesabından vatandaşlara uyarıda bulundu.

Yalım, "Tüm vatandaşlarımızı özellikle uyarıyorum doğalgaz vanalarının; hem ocak hem kaloriferlerin kapalı olup olmadığını muhakkak kontrol etsinler, ekipler gelmeden aktif hale getirilmemesi için özellikle uyarıyorum!!!" açıklaması yaptı.

Vatandaşlar tepkili

Hava sıcaklığının geceleri eksilere düştüğü Uşak’taki vatandaşlar ise sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda doğalgaz akışının ne zaman başlayacağına dair bilgi verilmesini isterken, konuyla ilgili çağrı merkezlerine ve yetkililere ulaşamadıklarından şikayetçi oldu.

Bir başka vatandaş ise gece gelen doğalgaz şirketi çalışanının "Açabilirsiniz, problem yok" dediğini aktardı.

 

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU