Saadet Partisi iki seçeneği tartışacak: Seçime girmek veya girmemek

31 Mart’taki İBB seçimlerinde 103 bin oy alan SP 23 Haziran’da seçime girip girmemeye bugünkü toplantıyla karar verecek. Partide iki eğilim beliriyor

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Saadet Partisi’nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak 103 bin oy alan Nejdet Gökçınar, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İBB seçimlerini iptal etmesinin ardından ilk değerlendirmesini Independent Türkçe’ye yaptı. 

Bugünkü Başkanlık Divanı toplantısında konunun değerlendirileceğini belirten Gökçınar, yol haritasının bu toplantıda belirleneceğini, öncesinde bir açıklama yapmasının doğru olmayacağını söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

SP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez de partisinin 23 Haziran’da seçime girip girmemesiyle ilgili kararın gecikmeden alınacağını belirtti. O da Başkanlık Divanı toplantısına işaret etti. 

Parti kulislerinde iki eğilim öne çıkıyor. İlk eğilim SP’nin yine Necdet Gökçınar’la seçime girerek oyuna sahip çıkma yönünde. 

İkinci eğilimse SP'nin seçmeni serbest bırakması olarak ele alınıyor. SP’nin aday göstermese bile herhangi bir partiye kurumsal destek açıklamayacağı belirtiliyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU