Binali Yıldırım: Kararın anlamı aynı adaylarla seçime gidilmesidir

YSK'nın kararını açıklamasından sonra ilk değerlendirmesini Twitter'dan yapan Binali Yıldırım bu kez kamera karşısına geçti, açıklama yaptı

Yüksek Seçim Kurulu'nun kararının ardından AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım kararı değerlendirdi: 

"Hukuki tüm süreçleri partimizi takip etti. İlçe, ilçe seçim kurullarındaki süreçler tamamlandı ve nihayet Yüksek Seçim Kurulu'na getirildi. Nihayet bugün elde edilen, hazırlanan rapor görüşüldü ve seçimlerin yenilenmesine karar verildi. YSK'nın yazılı açıklaması henüz yayınlanmadı. Gerekçelerini henüz bilmiyoruz. Bir açıklama yapmak doğru olmaz. İstanbullular için hayırlı olsun. Türkiye bir hukuk devleti, seçimin patronu olan YSK kararı vermiştir."

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yıldırım, 23 Haziran'da yenilecek seçimde adaylık tartışmalarına da değindi:

"Seçimlerin tekrarının anlamı şudur; aynı seçmen listeleriyle aynı adaylarla seçime gidilmesi. Başından beri İstanbul'a İstanbullulara hizmet etmek için bu yola girdik. İnşallah bu kararımız yenilenecek seçimlerle devam edecek. Biz gerginlikten, ayrıştırmadan değil, kucaklamaktan, bütünleştirmekten yanayız."

Binali Yıldırım 23 Haziran için seçmeni sandığa davet etti.

"Ne kadar yüksek katılım olursa, demokrasi sandıkta o kadar iyi tecelli etmiş olur. Bu vesileyle bütün İstanbullu hemşehrilerimizden talebimiz; sandığa gidelim, İstanbul için benim de sözüm var deyip oyumuzu kullanalım."

Binali Yıldırım bu açıklamasından önce ilk değerlendirmesini Twitter üzerinden yapmıştı.
 



Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU