Sırrı Sakık: Yeni bir çözüm süreci ihtimali olabilir

Sakık "MHP, 2002 yılında koalisyon ortağı olduğunda idamın kaldırılmasını sağlamıştı. Yaptıkları tek doğru icraat da buydu" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Eski HDP Milletvekili Sırrı Sakık Kürt sorunuyla ilgili yeni bir çözüm süreci ihtimalinin olabileceğini söyledi.

Medyascope.tv'ye konuşan Sakık, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin HDP’nin kapatılması ile ilgili çağrısına ilişkin de şunları ifade etti:

Parti kapatmak, iradeye gem vurmak çözüm değildir. Bugüne kadar kurduğumuz dokuz parti kapatıldı, bir çözüm elde edilebildi mi? HDP’yi de kapatırsanız biz de alfabede harf kalmasa bile harf satın alıp, yeni bir partiyi 24 saat içinde kurup örgütleyerek siyasal mücadelemize devam ederiz

"MHP'nin tek doğru icraatı idamın kaldırılması"

MHP lideri Bahçeli’nin açıklamalarındaki "HDP kapatılmalıdır" sözleri dışındaki mesajlarının da altının çizilmesi gerektiğini söyleyen Sakık, "Onlar da yargıya mesaj veriyor. Yani Selahattin Demirtaş’ın neden dört yıldır bir iddianame bile yazılmadan tutuklu kaldığını soruyorlar. MHP, 2002 yılında koalisyon ortağı olduğunda idamın kaldırılmasını sağlamıştı. Yaptıkları tek doğru icraat da buydu. HDP’yi kapatmanın çözüm olmadığını onlar da çok iyi biliyor" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sakık İktidarın ekonomi ve hukukta reform yapması gerektiğini de belirterek yeni bir çözüm sürecini başlama ihtimali olduğunu tahmin ettiğini, bunun zaruri olduğunu ve bir an evvel hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

 Sakık şöyle devam etti:

Üç konuşmayı bir araya getirip bir örgüt kurma ve örgüt üyeliği yaratıyorlar. HDP’ye karşı ve daha önce HDP içinde yer almış kişileri de içine alacak olan bir parti kurmalarının halkta bir karşılığı yoktur. HDP bugün bütün mazlumların sesi ve umudu olmuştur.

Bahçeli ne demişti?

MHP lideri Devlet Bahçeli cuma günü Twitter'dan yaptığı açıklamada "Adalet ve hukuk mutlak surette devreye girmeli, HDP’nin kapısına açılmamak üzere kilit vurulmalıdır. Yani demem odur ki, HDP’yi Türk siyasetinin taşıma ve hazmetme kapasitesi dolmuştur. Bu terör ve bölücülük yatağı kapatılmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

HDP de Bahçeli'nin açıklamalarına verdiği yanıtta şu ifadeleri kullanmıştı:

Bahçeli’ye yanıtımızdır; İktidara dayanarak, sarayın konforlu gölgesine sığınarak mafyacılık yapanlar bu ülkenin gerçek düşmanlarıdır. Size rağmen bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. HDP’yi kapatmak yerine ağzınızı kapatırsanız ülkenin geleceğine büyük iyilik etmiş olacaksınız.

Medyascope, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU