HDP: Öcalan’la görüşme gecikmiş ama olumlu bir adım

Abdullah Öcalan’ın 2 Mayıs’ta avukatlarıyla yaptığı görüşmenin ardından HDP’den açıklama geldi

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli tarafından imzalanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

2 Mayıs’ta İmralı’da Sayın Abdullah Öcalan’ın 8 yıl aradan ve 810 başvurudan sonra avukatları ile yapmış olduğu görüşme, gecikmiş ama olumlu hukuki bir adımdır. 

Bu sorunun Türkiye’nin gündeminden çıkması için, İmralı’da hukuki tüm hakların varolan yasa ve yönetmeliklere, Anayasa’ya ve Türkiye’nin imzalamış olduğu uluslararası sözleşmelere uyumlu bir şekilde bundan sonra da sürdürülmesi en önemli temennimiz ve beklentimizdir. 

Ülkemiz son derece kritik bir dönemden geçmektedir. Her zaman özenle vurguladığımız bir gerçeklik, ister tarihsel isterse güncel olsun, siyasal ve kültürel sorunlarımızı evrensel hukuk ve insan hakları çerçevesinde çözme imkanlarını kullanmak bu parlamentonun ve demokratik siyasetin temelidir. 

HDP olarak demokratik siyaset, barış ve toplumsal uzlaşma konularındaki duruşumuzu sürdürmek konusunda kararlı ve ısrarlıyız. Bütün demokrasi güçlerini, vicdan sahibi insanları, siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını bu kararlılığı güçlendirmeye ve birlikte davranmaya; elele ve omuz omuza demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, adalet, özgürlük, eşitlik ve barış mücadelesini güçlendirmeye davet ediyoruz. 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU