Koca’dan CHP’li Emir’in iddiaları hakkında açıklama: Çin’de eczanelerde aşı satılıyor, isteyen gidip alabilir

"Alıp getirip burada bir eczaneye yaptırmanın önünde bir engel yok ama bu riskin alınması doğru değil"

Fotoğraflar: AA, meclishaber.tbmm.gov.tr

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in “Kovid-19 aşısı Türkiye’ye geldi, AK Partili siyasiler ve yakınları aşıyı yaptırıyor” iddiası hakkında açıklamada bulundu. Koca, aşının Çin’de eczanelerde satıldığını, alınıp Türkiye’ye getirilebileceğini söylerken bunu onaylamadıklarını da vurguladı.

Habertürk’ten Nagehan Alçı’ya konuşan Koca, Emir’in iddiaları için şunları söyledi:

Hangi aşı olursa olsun bütün aşılar buraya geldikten sonra 2 hafta deneme boyunca incelenip, Tıbbi Cihaz ve İlaç Kurumundan onay almadan kullanılamaz. Bu gelecek her parti için teker teker geçerli. Şu anda denek olmak için başvuranlar dışında kimsenin aşı olmasını onaylamayız ve bu konuda da herkesi uyarıyoruz Nagehan Hanım. Ha şu olabilir, Çin’de bu aşı eczanelerde satılıyor, isteyen herkes gidip alabilir. Alıp getirip burada bir eczaneye yaptırmanın önünde bir engel yok ama bu riskin alınması doğru değil. Buna gerek de yok.

Emir ne demişti?

Emir, geçen gün yaptığı açıklamada şu iddialarda bulunmuştu:

Çin aşısı 10 gündür Türkiye’de. Aşıyı getiren firma da her zamanki gibi yine Keymen İlaç oldu. Aşı 10 gündür el altından AKP’li siyasilere, aile dostlarına, nüfuzlu kişilere ve tanıdıklara yapılmaya başlanmış bile. Günlerdir aşının nasıl geleceğini, sözleşmenin detaylarını, aşının fiyatını soruyorduk. Bakanlık da toplumu bilgilendiriyor gibi yapıp aslında hiçbir bilgi vermiyor ve süreci kapalı bir şekilde yürütmeye devam ediyordu. Şimdi, bakanlığın süreci neden kapalı bir şekilde götürdüğü ortaya çıkmış oldu.

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU