Matrix 4 teorisi: Neo'nun insanlığı kurtarabilmesi için neden tekrar ölmesi gerekli?

Matrix evreninin seçilmiş kişisi, farklı senaryolarda kendini feda etmek durumunda kalabilir

Matrix 4'ün vizyon tarihi 1 Nisan 2022'ye ertelenmişti (Warner Bros.)

Matrix serisinin son filmi Revolutions, Neo ile Makineler arasındaki bir anlaşmayla noktalanmıştı. Buna göre Neo kendini feda edip Ajan Smith'i öldürmüş, karşılığında da Makineler'in insanlığa açtığı savaş sonlanmıştı.

Keanu Reeves, Neo rolünde seçilmiş kişinin 7. versiyonu olarak, üçlemeden farklı özelliklerle serinin 4. filminde de yeniden izleyicilerle buluşabilir.

Bu durumda üçlemenin sonunun da değişmesi ihtimali doğuyor. Dolayısıyla insanlığı kurtarabilmesi için Neo tekrar ölmek zorunda kalabilir.

Neo'nun Matrix 4'e nasıl döneceğine ilişkin birçok komplo teorisi arasında zamanda yolculuk ön plana çıkan seçeneklerden.

Morpheus ve Neo'nun takipçilerinin, gelecekte yaşanacak bir krizi önlemek için zamanda yolculuk yaparak Neo'yu yeniden Matrix dünyasına getirmesi sözkonusu olabilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan, zamanda yolculuk seçeneği Matrix serisindeki çok katmanlı hikayeyi daha da karmaşık hale getirebilir.

Başka bir olasılık da Neo'nun, takipçileri tarafından "residual self-image" (RSI-kişilerin Matrix'e bağlıyken nasıl göründüklerine verilen isim) teknolojisi sayesinde, Martix içindeki avatarı aracılığıyla geri getirilmesi.

Seçilmiş kişi sıradışı güçlere sahip olduğundan, ölümsüzlük ya da dijital yedekleme gibi özelliklerle Neo'nun Matrix evreninde yeniden diriltilmesi olası bir seçenek görünüyor.

Ancak Neo'nun dönüşü, insanlar ve Makineler arasındaki barışı bozarak yeni bir siber savaşı da tetikleyebilir.

Eğer zamanda yolculuk senaryosu kullanılırsa, Matrix 4'ün genç Morpheus da dahil yeni kahramanları, zamanda geriye giderek seçilmiş kişinin 6. versiyonunu devamlılığı sağlamak için ortadan kaldırmak zorunda.

Bunun bir başka amacı da Neo'nun gelecekte bir çeşit düşman olarak gelme ihtimalinin önüne geçmek.

Hangi senaryoyla karşılaşırsak karşılaşalım, Matrix üçlemesinin hikayesini birbirine bağlayan kendini feda etme teması nedeniyle, yeni film de Neo'nun ölümüyle sonlanacak gibi görünüyor.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU