Dilipak: Dünya malına tamah etmemeyi öğütleyenler, söz konusu kendileri olunca en alasını istiyor

"Cemaat, siyaset, makam, mal işine girince siyaset ve bürokrasi ile de tanıştı"

Fotoğraf: AA

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, “dünya malına tamah etmemeyi öğütleyen” bazı cemaatlerin söz konusu kendileri ve akrabaları olduğunda “en alasını istediklerini” söyledi.

Dilipak, cemaatler konusunda yazdığı bugünkü köşe yazısında şunları söyledi:

Bakıyorsunuz, dünya malına tamah etmemeyi öğütleyenler, yetim hakkı görülen kamu malı söz konusu olduğundan uzak durmayı anlatanlar, iş kendilerine gelince en hasını, alasını istiyorlar, kendine ve akrabalarına. “Birileri ele veriyor talkını, kendi yiyor salkımı” dememeli bize... Eee cemaat, siyaset, makam, mal işine girince siyaset ve bürokrasi ile de tanıştı. Artık kendi medyası da var. Hem siyaseti hem STK’yı, yani sivil toplumu bir arada idare etmeye çalışıyorlar. İhalelerde usûlsüzlük iddiaları, ehliyet ve liyakatten uzak atamalar, el ense ilişkiler. 

“Osmanlı durup dururken mi yıkıldı?”

Bir süre sonra da zaten, Osmanlı’dan, Selçuklu’dan, Yezid döneminin saray ulemalarından fetvalar gelmeye başlıyor. Sanki Osmanlı’nın yaptığı her iş doğru. Durup dururken mi yıkıldı Osmanlı. Şeytanın varlığı günah işlememizin bahanesi ve gerekçesi olamaz. Bakın bu durum bugüne has değil, dün de bu işler böyleydi. 4 Halife döneminde, geçmiş peygamberler döneminde de yaşandı bu olaylar. Onlardan ders almamız gerek. Allah’ın dini yeri, göğü, ölümü ve hayatı açıklar, ama bizim yaşadığımız din, karı ile koca arasındaki ihtilafı bile çözmez.

Birilerinin dışarıdan, bazılarının da içeriden İslam’a bilerek ya da bilmeyerek zarar verdiği görüşünü dile getiren Dilipak, şunları söyledi:

Bir de İslam’a ilgi, yakınlık duyanların önünde, onların hakikate ulaşmasında perde oluyorlar. Onların bazılarını da cennet hayali ile kandırıp kendilerine bende yapıyorlar. Oysa Allah (c.c) bizim ellerimizle zalimleri cezalandırmak ve mazlumlara yardım etmek istiyordu. Biz O’nun rızasının tecellisinin vesilesi olacaktık. Ne oldu. Dilinden dini menkıbeler düşmeyen birileri, kendi nefsini ve kirli işlerini dini kullanarak gizlemeye çalışıyor. Hayır işleri gibi işlerle, suret-i haktan gözükmeye çalışıyorlar. Dikkat edelim. Şeytan fazla mesai yapıyor. 

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU