CHP’li Tanal, 3 AK Parti'li vekilin ismini verdi: Bedelli askerlik yaparken maaşları Meclis tarafından ödendi

Tanal 3 vekilin isimlerini paylaşarak, “Bu çürümüşlüğe izin vermeyeceğiz” dedi

Ekran alıntısı: YouTube

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 3 AKP’li milletvekilinin, bedelli askerlik yaptıkları sırada maaş ve sigortalarının TBMM tarafından ödendiğini belirtti.

Tanal, Meclis’te bütçe görüşmeleri kapsamında bir konuşma yaptı.

Meclis Başkanvekilliği’ne yazılı soru önergesi verdiğini ifade eden Tanal, “Meclis’te kaç milletvekili bedelli askerlik için başvurdu? Haberiniz var mı?” diye sorduğunu aktardı. Kendisine, “Haberimiz yok” yanıtı verildiğini ifade etti.

Konuşmasına, “Hem askere gidiyor, hem milletvekili maaşını alıyor hem de sigortasını Meclis ödüyor” tepkisiyle devam eden Tanal, “Arkadaşlar bedelli askerlikte, askerlik borçlanması dahi yapılamazken milletvekili olan arkadaşlarımız askere gidiyor, sigortasını ve maaşını Meclis ödüyor” dedi.

İsimlerini verdi

Genç olan diğer milletvekillerinin zan altında kalmaması gerekçesiyle bu kişilerin isimlerini de açıklayan Tanal, “Hem askerliğini yapıp hem sigortasını devletin ödediği çakma kahramanlar; Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş  ve Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel” bilgisini paylaştı.

3333.jpg
Özboyacı, Büyükgümüş ve Yüksel. Fotoğraflar: Twitter

 

Meclis Başkanvekilliğini seslenen Tanal, “Bu milletvekillerinin 21 günlük maaşını alıp Milli Savunma Bakanlığı hesabına yatırmak zorundasınız. Bu çürümüşlüğe izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan bedelli askerlik yapanlar kanunda yer alan ifadeye göre; "Temel askerlik eğitimi süresince çalıştıkları iş yeri, kurum ve kuruluşlar tarafından aylıksız veya ücretsiz izinli sayılıyorlar".

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU