Aragorn için Nicolas Cage, Arwen için Uma Thurman: Yüzüklerin Efendisi kadrosu aslında nasıl olacaktı?

Yüzüklerin Efendisi fantastik kurgunun en önemli yapımlarından biri ve meşhur karakterleri filmlerde neredeyse başka oyuncular canlandıracakmış

Aragorn'u canlandıran Viggo Mortensen kısa süre önce Amazon uyarlaması için bir dizi tavsiyede bulunmuştu (Fotoğraflar: New Line Cinema - Touchstone Pictures)

Peter Jackson’ın yönetmen koltuğunda oturduğu Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin oyuncu kadrosu açısından bir dizi karakter için farklı farklı isimler düşünülmüş. 

Her ne kadar bugünden bakıldığında her bir oyuncu rolüne tam oturmuş gibi görünse de filmlerin prodüksiyon aşamasında durum bu şekilde değildi ve oyuncu seçimleri için verilen kararlar prodüksiyon ekibini hayli zorlamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Örneğin yapım ekibi Viggo Mortensen’in canlandırdığı Aragorn karakteri için ilk önce Daniel Day-Lewis, Russell Crowe ve Nicolas Cage gibi isimleri düşünmüştü. En son Stuart Townsend rolü alsa da o sırada yaşı küçük olduğu gerekçesiyle kadrodan çıkarılarak çekimlerden yalnızca iki gün önce yerine Mortensen getirilmişti.

Öte yandan hikayede Aragorn’la büyük bir aşk yaşayan Arwen karakteri için de Liv Tyler yerine ilk önce Uma Thurman düşünülmüştü. Rolü geri çeviren Thurman’ın gerekçesi o sırada hamile olmasıydı. 

Screen Rant'in haberine göre Sean Bean’in canlandırdığı unutulmaz karakterler arasında yer alan Boromir içinse Liam Neeson listedeydi. Ancak Neeson üçlemenin ilk filminde ölen bir karakter canlandırmak istemediği için rolü geri çevirmişti. 

Bununla birlikte Peter Jackson, Ian McKellen’la özdeşleşen Gandalf karakterini Anthony Hopkins’e de önermişti. Ancak rolü McKellen kabul etmiş ve Hopkins de Görevimiz Tehlike serisinin ikinci filminde Swanbeck karakterini canlandırmıştı. 

 

 

Son olarak üçlemenin merkezindeki karakterlerden biri olan Frodo’yu Elijah Wood yerine The Beatles efsanesi Paul McCartney canlandırabilirdi. Her ne kadar grup filmi Stanley Kubrick’in çekmesini istese de kitaplar tek filme sığamayacak kadar yoğundu ve proje suya düşmüştü.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU