HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam: Aile kurumu daha fazla zarar görmeden, İstanbul Sözleşmesi'ne atılan imza geri çekilmeli

İstanbul Sözleşmesi'nin aile kurumuna zarar verdiğini savunan Sağlam, "İstanbul Sözleşmesine atılan imza geri çekilmeli, 6284 sayılı yasa masaya yatırılarak zararlı hususlardan arındırılmalıdır" dedi

Fotoğraf: HÜDA PAR basın ofisi

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, yaptığı haftalık iç gündem değerlendirmesinde; İstanbul Sözleşmesi, gıda fiyatlarındaki pahalılık ve enflasyon, uzaktan eğitim gibi konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul Sözleşmesi'nin toplum için olumsuz sonuçlar doğurduğunu savunan Sağlam, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aile hassasiyeti ve İstanbul Sözleşmesi hakkında yaptığı açıklamada sorunun mevzuatla değil, uygulama ile alakalı olduğunu belirtmesi, İstanbul Sözleşmesi'ne dokunulmayacağı kanaatini oluşturdu" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aile kavramının önemine vurgu yapması ve daha sonra İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıkmasının üzüntü verici olduğunu söyleyen Sağlam, "Bizim toplumumuzun aile yapısında bir otorite çatışması yoktur. Görev paylaşımı esası vardır. Kadın da erkek de kendi sahasında otoritedir. 'Cinsel ayırımcılık' ve 'kadına şiddet' gibi gerekçelerle birbirinin yardımcısı ve tamamlayıcısı olan eşler birbirinin rakibi ve hatta potansiyel düşmanı gibi gösterilip aile kurumu hedef alınmaktadır" ifadelerini kullandı.

İstanbul Sözleşmesinin aile yapısını bozduğunu dile getiren Sağlam şöyle devam etti:

İstanbul Sözleşmesi, 6284 sayılı Kanun ve uygulamaları ailede huzuru sabote etmiş, anne-baba arasında rol çatışmasını, çocuklarda da rol çatışmasından kaynaklanan bocalamayı dayatmıştır.

Aile fertlerinin genel ahlak ile uyuşmayan davranışlarına karşı yapılacak sıradan bir uyarıyı bile 'şiddet' kapsamına alarak cezai tedbirlere başvurmak, tam da mevzuatın dayattığı bir zorunluluk olmuştur.İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasa, aile bütünlüğünü sağlayan doğal otorite olgusunu anne babadan alarak yerine kanun ve karakolu oturtmuştur. 

Bu nedenle birçok kişinin nazarında 'aile' kavramı artık sorgulanmaktadır. Toplumun kimyası ile daha fazla oynanmamalıdır. Süresiz nafaka ve genç yaşta evlenenler ile ilgili sorunlar da hala çözülmeyi beklemektedir. Aile kurumumuz daha fazla zarar görmeden İstanbul Sözleşmesine atılan imza geri çekilmeli, 6284 sayılı yasa masaya yatırılarak zararlı hususlardan arındırılmalıdır.

"Tarım ve hayvancılık başta olmak üzere üretimin her alanında yapılmalıdır"

Gıda fiyatlarında pahalılığın arttığını kaydeden Sağlam, azalan yağışlar nedeniyle tarım ürünlerinde yetersizliğin yaşanacağını ve tedbir alınması gerektiğini vurguladı.

Sağlam, enflasyonu besleyen üretim maliyetlerindeki artışların, büyük oranda kamu kaynaklı olduğunu dile getirerek şunları kaydetti: 

Zam ve vergi artışları üretim maliyetlerini artırarak hayat pahalılığı olarak geri döner. Bunun önüne geçmek için kamu kaynakları yerinde ve etkin kullanılmalı, israf ve suiistimallere hiçbir surette müsamaha gösterilmemelidir. İhtiyaç duyulan ekonomik reform sadece finans alanında değil, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere üretimin her alanında yapılmalıdır. Ülkemiz ile birlikte yakın coğrafyamızı da besleyecek potansiyelimiz varken hala döviz karşılığında dışarıdan tarımsal ve hayvansal ürünler ithal etmemiz garabettir. Bir tarım ülkesi olan Türkiye'de kendi kendimize yetecek gıda ürünlerine ulaşamıyor olmamız, hükümetin ve devletin büyük bir zaafıdır.

"Parklardaki ücretsiz internete ulaşmaya çalışan insan manzaraları sık görülmeye başladı"

Pandemi nedeniyle zorunlu olarak tüm kademelerde uzaktan eğitime devam edilmekte olduğuna işaret eden Sağlam, "Yüz yüze eğitimde dahi vahim boyutlarda olan fırsat eşitsizliği, uzaktan eğitim ile çok daha ciddi bir boyuta ulaştı. Kırsal kesimlerin yüksek dağ başlarında şebekeye veya şehir merkezlerinde sokaklarda/parklarda sağlanan ücretsiz internet ağlarına ulaşmaya çalışan insan manzaraları sık görülmeye başladı. Bu süreçte, öğrencilerimizde ciddi bir öğrenme kaybı yaşanırken öğrenci ve velilerde de kaygı ve stres oluşmaktadır. LGS ve YKS sınavlarında, öğrencilerin bütün müfredattan sorumlu tutulacak olması, uzaktan eğitim süreci için çok ağırdır" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU