Dünyanın en büyük domuz üreticisinden Kovid aşısı için ABD'ye soğutucu desteği

Smithfield Foods "depolama kapasitelerinin kısıtlı kalması halinde sağlık kuruluşlarına yardım etmeye hazır ve istekli olduğunu" bildirdi

Et işleme işçilerinin de aşıya öncelikli erişim kapsamına alınması talep ediliyor (AFP)

Dünyanın en büyük domuz eti üreticisi Smithfield Foods, ulusal düzeydeki dağıtım çabası dahilinde sağlık yetkililerine Kovid-19 aşılarını "ultra-soğuk" dondurucularında saklamayı önerdiğini açıkladı.

Baş idari yetkili Keira Lombardo, perşembe günü Reuters'a verdiği demeçte şirketin "depolama kapasitesinin kısıtlı kalması halinde sağlık kuruluşlarına yardım etmeye hazır ve istekli olduğunu" söyledi.

ABD çapında sağlık yetkilileri, koronavirüs aşısını depolamaya yetecek dondurucu alanı temin etmek için yarışıyor.

Pfizer'ın aşısının, pek çok aşıdaki standardın çok daha altında, -70 °C'de, Moderna'nınkininse -20 °C'de tutulması gerekiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Önceden Smithfield'ın tesislerindeki işçiler arasında koronavirüs salgınları yaşanmıştı. Et işleme, tıkış tıkış bir vaziyette ivedilikle yapılıyor ve orantısız bir şekilde çoğu beyaz olmayan işçilerin virüsten etkilenme ihtimali de daha yüksek.

Bir süre, şirketin Güney Dakota'daki Sioux Falls tesisi, en az bin 300 vaka ve 4 ölümle ilişkili olarak ülkenin en büyük koronavirüs merkez üssüydü.

Çalışma Bakanlığı, çalışanlarını korumayı başaramadığı için şirketi 13 bin 494 dolarlık (yaklaşık 105 bin TL) maksimum cezaya çarptırmıştı. Dünyanın en büyük domuz mezbahası olan Kuzey Karolina'daki bir başka tesiste de salgın yaşanmıştı.

Et işleme işçileri pek çok eyalette kilit çalışan olarak sayılsa da aşıya erişimde listenin başında yer almaları öngörülmüyor. İlk dozların sağlık çalışanlarına ve bakımevi sakinlerine gitmesi bekleniyor.

İşçi örgütleri, aşıya öncelikli erişim kapsamına et işleme işçilerinin de dahil edilmesini Başkan Trump ve başkan seçilen Biden'dan talep etti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU