Black Panther'in yıldızı, aşı karşıtı video paylaştığı için eleştirilerle karşı karşıya

Oyuncu "Popüler fikirlere uymayıp sorular sorar ve kendi başınıza düşünürseniz (...) iptal edilirsiniz" diye yazdı

2019'da Bafta Yükselen Yıldız Ödülü'nü kazanan Letitia Wright, depresyondan çıkmasına yardım ettiği için Tanrı'ya şükretmişti (AP)

Aktris Letitia Wright, Twitter hesabında aşı karşıtı bir video paylaştıktan sonra takipçilerinin eleştirileriyle karşı karşıya kaldı.

Video olası bir Kovid-19 aşısının güvenliği ve etkililiğinin yanı sıra genel olarak aşıların güvenliğine karşı geliyordu.

Wright ağırlıklı olarak Black Panther ve Avengers filmlerinde T'Challa'nın kız kardeşi Shuri'yi oynamasıyla ve Black Mirror'ın bir bölümünde Emmy kazandığı rolle tanınıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Paylaştığı video, On the Table adlı bir YouTube programının aşı konusunu tartışan bir bölümüydü. Bir noktada sunucu Tomi Arayomi şöyle diyor:

Aşıları tıbbi olarak anlamıyorum ama onlara her zaman biraz şüpheci yaklaştım.

Şu aralar Steve McQueen'in BBC için çektiği Small Axe dizisinde görülebilen Britanyalı aktris, "dua eden eller" emojisiyle birlikte videonun bağlantısını paylaştı.

Wright, gönderisi nedeniyle hayranlarının eleştirisiyle karşı karşıya kaldığında, aşının "içinde ne olduğunu basitçe sorma"nın "mantıklı" olduğunu iddia etti.

Kısa süre sonra "Popüler fikirlere uymayıp sorular sorar ve kendi başınıza düşünürseniz (...) iptal edilirsiniz" diye yazdı.

Bir kullanıcının cevabı şöyle oldu:

'Popüler fikirler'le, bilimsel kanıtları mı kastediyorsunuz?

Bir başkası "Hayır, lütfen sen yapma, profesyonel değilseniz lütfen yanlış bilgi yaymayın; bir aktris olarak sorumluluk ve saygıyla kullanmanız gereken büyük bir platformunuz var. Aşı olmak istemiyorsanız olmayın ama bu bilgiyi de insanlara yaymayın" ifadelerini kullandı.

The Independent, yorum almak için Wright'ın temsilcileriyle iletişime geçti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU