Fikret Orman: Yemezler!

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında oynanan derbi maçın ardından Beyaz TV'ye konuşan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım'a çok ağır eleştirilerde bulundu

Fikret Orman / Fotoğraf: AA

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında oynanan Galatasaray derbisinin ardından Beyaz TV'ye açıklamalarda bulunan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım hakkında çok ağır eleştirilerde bulunarak, hakemlerin derbiyi şaibeli hale getirdiğini savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Orman, "Bu kadar derbi yönetmiş, tecrübeli bir hakemin bu hataları yapmaması lazımdı. Eyyamcılık hakemin işi değildir. Hakem yanlış görebilir, maçın skoruna da etki edebilir ama bu şekilde olmaz. Maçın başından sonuna kadar etki altında sahaya çıktı. Hareketlerinden bu anlaşılıyordu" ifadelerini kullandı.

"Bu akşam hakem rezaletin üstündeydi" diyen Orman, "Ben maçı kaybetmemizin sebebi olarak hakemi görmüyorum ama bugün art niyetliydi. Kötü niyetliydi" dedi.

Fikret Orman konuşmasını şöyle sonlandırdı:

"Maç 2-0 olduktan sonra bizim lehimize kararlar verildi ama bunlara kimse kanmıyor. Yemezler! Bu zihniyetteki hakemler bu işi bırakacaklar. Bunlardan hakem olmaz. Futbolun marka değeri hepimizin sorumluluğunda. Bu tarz hakemlerle Türk futbolu bir yere gidemez."

 

Mustafa Cengiz.jpg
Mustafa Cengiz / Fotoğraf: AA

 

Mustafa Cengiz'den şampiyonluk açıklaması

Galatasaray'ın Beşiktaş'ı 2-0 mağlup ettiği derbi maçın ardından karşılaşmayı takip eden Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nu uğurlayan Mustafa Cengiz, basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı.

Cengiz, Beşiktaş karşısında alınan galibiyet için, "Türk futbolu ve camiamız için hayırlı, uğurlu olsun" dedi. 

Bir basın mensubunun, "Galatasaray artık şampiyon oldu diyebilir misiniz?" sorusuna Mustafa Cengiz, "Son düdüğe kadar demem" şeklinde cevap verdi.

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU