"YSK Başkanı ve üyelerine güvenmiyoruz"

HDP Eş Genel Başkanı Temelli, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen ve içerisinde YSK üyelerinin görev sürelerine ilişkin düzenlemenin de yer aldığı teklifi eleştirdi

HDP Eş Genel Başkanı partisinin TBMM grup toplantısında "yerel seçimler önümüzde tarihi bir fırsat olarak duruyor" dedi. Kayyum politikasını eliştirdi: 

Kayyumlar bulundukları her yerde yolsuzluğa bulaştılar. Neden mi? Çünkü, bu kayyumları atayanın siyaseti yolsuzluktur. Şimdi hep birlikte nerede kayyum varsa bunların hepsini faşizmin çöplüğüne süpürüp atacağız. Torbanın içine bir de YSK üyelerinin görev sürelerinin uzatılması konulmuş. Neden? Çünkü bu konuda uzmana ihtiyaçları var.

Yeni gelen henüz bu konularda yeterince performans sergileyemez diye hile, şaibe, mühürsüz oy uzmanlığı konusunda ihtiyaç duydukları için görev sürelerini uzatıyorlar.

Biz, bu YSK Başkanı'na ve görevi uzatılacak olan üyelerine güvenmiyoruz. Onlar iktidarın talimatları doğrultusunda hareket ettiler ve sandıklara hilenin, şaibenin girmesine neden oldular.

Temelli, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında verdiği kararın yok sayılamayacağını, bağlayıcı olduğunu savundu. "Kararın gereğinin bir an önce yapılması gerektiğini" söyledi. Temelli'nin hedefinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu vardı. Temelli, emniyet güçlerine güverinin azaldığını öne sürdü.  

İçişleri Bakanı, 'polise şikayet azaldı' diyor. Polise şikayet azalmadı. Bu ülkede emniyet güçlerine güven sıfırlandı. Suruç'ta devlet hastanesinin bahçesinde Şenyaşar ailesi hala adalet bekliyor. Sen İçişleri Bakanı falan değilsin, suçluları koruyan bir zatsın. O yüzden de kimse polisin kapısını çalıp şikayetini dile getirmiyor.

Temelli, Türkiye'de 200'ü aşkın gazetecinin tutuklu olduğunu ve sıranın sanatçılara geldiğini iddia etti.

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen kendi fikirlerini söyledikleri, demokrasi üzerine konuştukları için apar topar savcının karşısına çıkarıldılar. Hem de ne suçlamalarla. Türkiye'nin bu saygın sanatçıları neredeyse tutsak edilecek, cezaevine konulacak

Kadir Sakçı Cinayeti

Sakarya'da Kadir Sakçı'nın, "oğluyla Kürtçe konuştuğu için öldürüldüğünü" öne süren Temelli, "Vali, provokasyon olduğunu söylüyor. Bu insanlar Kürt olduğu için öldürülüyor. Bu suçların ortaya çıkmasının nedeni bireysel değildir. Bu suçların bu denli yaygın olmasının nedeni siyasidir. Bu iktidarın sürdürdüğü Kürt düşmanlığıdır" görüşünü savundu.

Sakarya’da 17 Aralık'da baba ve oğlu silahlı saldırıya uğramış, saldırıya uğrayan Kadir Sakçı hayatını kaybederken oğlu Burkan Sakçı ağır yaralanmıştı. Olayın ardından Sakarya Valiliği  açıklama yaptı. Olayın ırkçılıkla ile bir ilgisinin olmadığını ifade eden valilik, olayın adli bir vaka olduğunu ileri sürmüştü.

 

DAHA FAZLA HABER OKU