Kadir Mısıroğlu hayatını kaybetti

86 yaşındaki tarihçi-yazar Kadir Mısıroğlu bir süredir hastanede görüyordu

Fotoğraf: AA

Atatürk ile ilgili sözleriyle son dönemde tartışma konusu olan Kadir Mısıroğlu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vefat eden tarihçi yazar Kadir Mısıroğlu için başsağlığı mesajı paylaştı.

Erdoğan, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Ülkemizin önemli tarihçi yazarlarından biri olan Kadir Mısıroğlu'nun vefatını teessürle öğrendim. Sayın Mısıroğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." ifadesini kullandı. 
 


Mısıroğlu için taziye paylaşımları

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Kadir Mısıroğlu'nun vefat haberinin ardından Twitter hesabından başsağlığı mesajını yayınladı.
 


Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yayınladığı başsağlığı mesajında, "Ülkemizin yetiştirdiği önemli tarihçilerden, güzel insan, baba dostu Kadir Mısıroğlu Hakkın rahmetine kavuştu. Rabbim mekanını cennet, yakınlarına sabrı cemil ihsan eylesin. Tüm sevenlerinin başı sağ olsun" ifadelerine yer verdi. 
 


TBMM Başkanı Mustafa Şentop da Mısıroğlu'nu sosyal medya hebasında şu sözlerle andı: 
 


Vefatının ardından açıklama yapan Osmanlılar İlim ve İrfan Vakfı Genel Sekreteri Ali İhsan Bahadır Mısıroğlu için ikindi namazında Çamlıca Camii'nde cenaze töreni düzenleneceğini duyurdu. 

Mısıroğlu, 31 Ağustos 2017'de Twitter'dan cenazesiyle ilgili vasiyetini açıklamıştı. Paylaşımında "Mustafa Kemal Atatürk'ü sevenler cenazeme gelmesin" notunu düşmüştü.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU