Cyberpunk 2077 gizemli "Cybernight" etkinliğine dair ipucu verdi

Oyun severler Cyberpunk 2077'yi sabırsızlıkla bekliyor

Keanu Reeves kısa süre önce verdiği röportajda oyunda canlandırdığı karakteri anlatmıştı (CD Project)

Cyberpunk 2077, "Cybernight" isimli gizemli bir etkinliğin ipucunu verdi. CD Projekt Red'in açık dünya rol yapma oyunu (open world RPG), yapılacak görevlerle; işlenecek suçlarla; arkadaş veya düşman olunabilecek, hatta romantik ilişki yaşanabilecek oyuncu dışı karakterlerle (NPC) dolu, enfes görünen, devasa cyberpunk oyun alanıyla sayısız oyuncuyu cezbederek son bir kaç yıldır çoğu oyuncunun alınacaklar listesinin en başına yerleşmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Takipçileri oyunun çıkışına giden süreçteki bu son virajı aldıktan sonra şüphesiz daha da sabırsızlanacaktır. Cyberpunk 2077'ın resmi Twitter hesabı internette takipçilerin beklentilerini daha da körükleme işine soyundu.

Screen Rant'in haberine göre hesap 2 Aralık'ta oyunun baş karakterinden olduğu anlaşılan, dinleyenlere büyük bir işin haberini aldığını ve bunu yapmak için yardıma ihtiyacı olduğunu bildiren bir ses kaydı paylaştı. Bu ileti oyunun şiddet ve suç gibi ağır konularıyla kesinlikle uyuşuyor ama bu işin detayları ve ortalama Twitter kullanıcısının burada alacağı rol belirsiz. Daha da esrarengiz olan bir şey, bu ses kaydına eklenmiş olan "Cybernight" etiketi.

CD Projekt Red'in oyunun tanıtımı için ortaya bir tür alternatif gerçeklik oyunu (ARG) atıvermiş olması mümkün. Bunlar hep katılanı sürecin parçası haline getiren, eğlenceli tanıtım kampanyaları oluyor.

 

 

Activision bu sene Call of Duty: Black Ops Cold War'u tanıtmak için detaylı bir ARG çıkardığında bunu kanıtlamıştı. Activision proje için hiçbir masraftan kaçınmamış, takipçilere slayt yansıtıcılar postalayıp bir de çözülmeyi bekleyen bulmacalarla dolu şifreli bir internet sitesi vermişti. Pakete metin tabanlı klasik macera oyunu Zork'un bir kopyasını bile dahil etmişti. Activision, oyunun komplo yüklü atmosferiyle de iyi uyuşan bu çabanın karşılığını hakkıyla almıştı.

Cybernight da benzer bir proje olabilir, belki takipçilere bir nevi dijital soyguna katılma fırsatı verir. Belki de bu oyundaki görevlerden birinin veya CD Projekt Red'in oyunun çıkacağı gün düzenleyeceği etkinliğin ismidir.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU