İmamoğlu: Bir kişi fazla oy verdiyse kazandınız demektir. Bu defteri kapatalım

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Yenikapı’daki Avrasya Gösteri Merkezi’nde İstanbul Gönüllüleri'yle buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu / Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yenikapı’daki Avrasya Gösteri ve Kültür Merkezi'nde "İstanbul Gönüllüleri Buluşması"nda konuştu. 

İmamoğlu'nun gündeminde AK Parti ve MHP’nin İstanbul seçimlerinin yenilenmesi için yaptıkları olağanüstü itirazlar da vardı:

“Dediler ki bir oy bile fazla alsanız belediye başkanı seçilirsiniz. Sonra dediler ki 14-15 bin oy farkla seçim mi kazanılır. Bir oy bile farkla seçilirsiniz. Bundan medet ummak kadar 'aklı kıt' bir şey olunamaz. Bir oyla da seçilirsiniz, bir milyon oyla da seçilirsiniz Bu defteri kapatalım. Bir sürü itirazda bulundular, itiraz etmek demokratik hak bunu anlıyoruz. Yalnız her gün başka bir bahane bulmak, tartışmalar açmak, hatta ‘Bir şeyler oldu ama tam anlatamıyoruz’ demek. Böyle bir komedi dünya tarihinde yok.”

İstanbul’da seçimin sonuçlanmaması adına birileri ellerinden geleni yapıyor. Söylediklerine ve yaptıklarına kargalar bile gülüyor” diyen Ekrem İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Bu seçim bitmiştir. Bu seçimin sonucu nettir. YSK'ya itiraz yapmış olabilirler ama YSK demokrasi adına, bu ülkenin, bu şehrin geleceği adına, uluslararası alanda demokrat bir ülke olduğunu ispat etmek adına yarın en doğru kararı verecektir.”

Ekrem İmamoğlu’nun mitingdeki konuşması sosyal medya hesabından canlı olarak yayınlandı.

 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU