ABD’de akıl hastası hamile kadın hücresinde tek başına doğuma zorlandı

Kadının avukatı Finkelstein yaşanan durumu “insafsızlık” diye değerlendirdi

ABD'de akıl hastası hamile bir kadının doğum gerçekleşinceye kadar hücresinde tek başına bırakıldığı iddia edildi / Fotoğraf: The Independent 

ABD’de akıl hastası hamile bir mahkumun saatlerce yardım bekledikten sonra hücresinde tek başına doğum yaptığı ileri sürüldü.

Tammy Jackson adlı akıl hastası mahkumun avukatı Howard Finkelstein kadının geçen ay Florida eyaletindeki tutukevi “hücresinde” tek başına doğuma “zorlandığını” söyledi.

Olayı Broward kasabası bölge şerifi Gregory Tony’ye mektupla bildiren Finkelstein müvekkili Jackson’ın 10 Nisan sabahında yeni doğmuş bebeğiyle hücresinde yatarken bulunduğunu iddia etti.

Olayla ilgili acilen bir soruşturma başlatılması çağrısında bulunan Finkelstein’a göre, hapishane çalışanlarının yanı sıra sağlık personeli de Mart ayı sonunda getirilen Jackson’ın hamileliğinin son döneminde bulunduğunu biliyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İddiaya göre tutukevi çalışanları Jackson’ı hastaneye götürmek yerine bir doktora bilgi verdi, doktor da cezaevine sabah 7.22’de gelebildi.

Jackson’ın doğum gerçekleşinceye kadar hücresinde tek başına bırakıldığını savunan Finkelstein şu değerlendirmede bulundu:

“Bir kadının, bilhassa da akıl hastası bir kadının bebeğini bir başına hücresinde doğurmaya terk edilmesi insafsızlıktır. Personeliniz ne Jackson’ı ne de bebeğini koruyup kolladı. Personelinizin şefkatten yoksun ilgisizliğine ve ihmaline rağmen Jackson ve bebeği sağ kurtuldu. Bu ağır ihmalin Jackson’ın zaten hassas olan akıl sağlığını nasıl etkileyeceğini ilerleyen zamanda göreceğiz.”

Broward polis biriminin sözcüsü Gina Carter, bir doktor ve 2 hemşirenin anne ve bebeğine bakmaya geldiğini belirtirken sağlık ekibinin ne zaman hapishaneye ulaştığını açıklamadı.

Olayın kendilerine Jackson’ın doğum yapmasından 2 gün sonra iletildiği bilgisini veren Carter, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını kaydetti.

 

 

Carter, The Miami Herald gazetesine yaptığı açıklamada bebeğin “uygun bir bakıcının” himayesinde bulunduğunu, anneninse hapishanede tutulmaya devam ettiği bilgisini paylaştı.

Bebeğin sağlık durumu hakkındaysa bilgi verilmedi.

Mahkeme kayıtlarında Tammy Jackson’ın kokain bulundurma suçlamasıyla Mart ayı sonlarında tutuklandığı belirtiliyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU