Filistin’den uluslararası topluma çağrı: Suskunluk İsrail’e cesaret veriyor

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Filistin halkının korunması için himaye talep etti

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne artan İsrail saldırılarına karşı uluslararası toplumdan Filistin halkının korunması için himaye talep etti. 

Filistin haber ajansının (WAFA) haberine göre Abbas, İsrail'e karşı suskunluğun, bu ülkenin Filistin halkına karşı işlediği suçları artırmasına ve uluslararası hukuku ihlal etmesine cesaret verdiğini kaydetti.

Gazze Şeridi'ne yönelik tırmanan saldırıları kınayan Abbas, uluslararası toplumdan İsrail saldırılarına karşı Filistin halkının korunması için himaye talebinde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hamas: İsrail saldırıları savaş suçudur

Hamas, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yerleşim bölgelerindeki binalar ile sivilleri hedef almasının "savaş suçu" olduğunu açıkladı.

Hamas yöneticilerinden İzzet er-Rişk, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "İsrail'in Gazze'de yerleşim bölgelerindeki binalar ile sivilleri hedef alması, savaş suçudur. İsrail tarafı bu politikasıyla istikrar getiremeyecek" ifadelerini kullandı.

İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

Gazze Şeridi'nde cuma günü "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterileri sırasında keskin nişancı ateşiyle iki İsrail askerinin yaralanmasının ardından şiddet tırmanmıştı. İsrail tarafından sivil yerleşim bölgelerine düzenlenen hava saldırılarına karşılık Gazze'den roket atışları başlamıştı.

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden çok sayıda roket atılmasını gerekçe göstererek savaş uçaklarıyla bölgeye hava saldırısı başlatmıştı. İsrail'in saldırılarında 14 aylık bir kız bebek ve hamile annesinin de aralarında bulunduğu 7 Filistinli hayatını kaybetmiş, 43 kişi de yaralanmıştı. Atılan roketler nedeniyle biri ağır 2 İsrailli yaralanmıştı. 

İsrail'in son hava saldırılarının ardından Gazze Şeridi'nden fırlatıldığı belirtilen roketin Askalan kentindeki bir eve isabet etmesi sonucu bir İsraillinin öldüğü bildirildi.

gazze aa binası gündüz 3 aa.jpg
Gazze'de AA ofisinin de olduğu bina hava saldırısında tamamen yıkıldı / Fotoğraf: AA


İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde birçok yapıyı hedef aldığı saldırılarda içinde Anadolu Ajansının (AA) ofisinin bulunduğu bina da yıkılmıştı.

İsrail ordusu: Vurulan bina terör altyapısını gizlemek için kullanılıyordu

AA ofisinin bulunduğu binanın vurulmasına Ankara'nın gösterdiği tepki üzerine İsrail ordusu Twitter'dan açıklama yaptı.

İsrail ordusu Hamas'ın vurulan binayı terör altyapısını gizlemek için kullandığını iddia ederek, binanın bir yerleşim yerinin merkezinde olmasının kötüye kullanıldığını savundu.
 

 

Son 24 saatte Gazze'de İsrail'e 400'den fazla roket atıldığını öne süren İsrail ordusu, Hamas'ın vurulan binayı "terör saldırılarının" emrini vermek ve para transferi yapmak için kullandığını iddia etti.
 

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU